Helmond Sport heeft zich gerevancheerd van de beschamende 5-2 nederlaag van afgelopen zondag. Koploper FC Dordrecht vertrok met een 2-1 nederlaag naar huis.

Dat er wat op het spel stond was vooraf duidelijk. Voor het eerst dit seizoen zond FOX een wedstrijd van Helmond Sport live uit.  FC Dordrecht kon bij winst op Helmond Sport de eerste periodetitel binnenslepen.  De wedstrijd trok ook enkele oud bekenden. Zo waren oud trainers Ruud Brood en Jurgen Streppel aandachtig toeschouwer. Ook aanwezig waren onder andere "onze" Berry van Aerle, John Roox, Patrick Lodewijks en Leon Vlemmings.

Voordat de wedstrijd begon werd er afscheid genomen van onze "Super Turk" Emrullah Guvenc. Gelukkig hebben we er dit seizoen weer een super Turk voor terug met de hard werkende Serhat Koc. Helmond Sport begon een heel stuk beter aan de wedstrijd als tegen Fortuna Sittard. Het was de eerste helft de betere ploeg. Kansen kreeg Helmond Sport via Koen Weuts die na een vrije trap van Visser de bal vrij voor het doel niet de juiste richting kon geven. Ook Marc Koot kreeg een behoorlijke kans op een treffer, maar zijn kopbal trof geen doel. Davy Brouwers werd alleen voor doelman Warner Hahn ( ook doelman Jong Oranje ) gezet. Zijn schot werd door Hahn gestopt. FC Dordrecht kreeg een grote kans via Steenvoorden, maar ook Van der Steen liet zien een zeer goede keeper te zijn en hield zijn doel schoon.

De tweede helft kwam FC Dordrecht beter uit het kleedlokaal. Helmond Sport had het deze fase moeilijk en kwam op een lullige manier op achterstand. Het afstandsschot van Van Steenvoorden werd op de hak van zijn teamgenoot Danso geschoten waardoor de bal van richting veranderde en achter Van der Steen verdween, 0-1. Helmond Sport was in het eerste kwartier niet voor het doel van Dordrecht geweest, maar de eerste beste mogelijkheid leverde wel meteen gevaar op. Koen Weuts kopte de bal uit een hoekschop van Visser op de paal. De bal ketste via de binnenkant weer het speelveld in. Helmond Sport rechtte de rug en stroopte de mouwen op. Nadat trainer Meijers Dave Nieskens als stormram het veld inbracht, was het wachten op de gelijkmaker en deze viel ook. Nieksens kopte de bal door waardoor Serhat Koc vrij voor doel kwam te staan. Koc liet deze kans niet onbenut en schoot beheerst de 1-1 binnen, waarna het Lavans Stadion ontplofte. Helmond Sport wilde meer en ging op zoek naar de overwinning. Invaller Carlos David werd in blessuretijd gehaakt in het strafschopgebied waarna scheidsrechter Kamphuis resoluut naar de stip wees. Penalty! Davy Brouwers bracht het publiek in extase. Hij schoot de 2-1 binnen ( alweer zijn 6e treffer dit seizoen ). De scheidsrechter hield iedereen een paar minuten nog in spanning, maar nadat hij voor het einde blies was het feest bij de Helmond supporters.

Helmond Sport verpestte het feestje van FC Dordrecht, maar belangrijker is dat deze wedstrijd goed is voor het zelfvertrouwen van de Helmond Sport spelers. Het feestje zal in ieder geval volgende week voortgezet gaan worden bij cafe 't Motje in Volendam.