Na de zware periode waar Helmond Sport de laatste weken zat met pijnlijke nederlagen zat het vandaag weer eens mee. In een moddergevecht met Telstar was Helmond Sport met 2-3 de sterkste. De treffer werd in de allerlaatste seconde gemaakt.

De SVHS organiseerde een busreis naar Telstar. Er werd afgereisd met een volle bus, althans een kleine volle bus. Door de beperkte belangstelling van 25 personen wilde de SVHS haar trouwe supporters toch naar deze wedstrijd vervoeren waardoor er werd gekozen voor 'kleiner' vervoer. Omstreeks 12.00 uur gingen we op weg, met om 13.00 uur een pitstop bij een benzinepomp om daar wat te eten en de blaas te legen. Onderweg naar Velzen-Zuid werd het weer er niet beter op. Om 14.10 uur kwamen we aan bij het stadion. Wat meteen opviel was dat de nostalgische plasmuur was verdwenen. Hiervoor in de plaats een moderne container met witte toiletten. We stonden dus in ieder geval droog bij het wateren.

Bij de aftrap in het lege stadion ( waar in totaal zo'n 35 Helmond supporters bij aanwezig waren) leek het veld nog goed bespeelbaar, maar gedurende de wedstrijd vorderde werd het zwaarder. Op sommige plaatsen rolde de bal niet goed door en was het veld op weg om totaal de vernieling in te gaan. Wat er ook niet beter op werd was het witte tenue van Telstar, na afloop van de wedstrijd speelde de witte leeuwen ineens in het zwart. Het spel was ook niet al te best van beide kanten. Helmond Sport kreeg pas na 25 minuten spelen haar eerste kans uit een kopbal van Mark Janssen, die naast het doel van Varkevisser verdween. Niet veel later kwam Helmond Sport op voorsprong. Kevin Visser bracht de bal bij Serhat Koc die van dichtbij kon scoren, 0-1. Lang kon Helmond niet genieten van de voorsprong want binnen drie minuten stond het weer 1-1 door een treffer van Van Mieghem. En weer drie minuten na de gelijkmaker stond het 1-2. Serhat Koc presteerde het om zo wat vanaf de achterlijn de bal met een krulbal in het doel te schieten.

De tweede helft verliep erg moeizaam voor Helmond Sport. Telstar was de bovenliggende partij. Dit resulteerde al snel in de 2-2. Wederom was Van Mieghem trefzeker. Helmond Sport moest de mouwen opstropen om de gastheer onder controle te krijgen. Op het inmiddels knollenveld lukte dit redelijk. Pas vijf minuten voor tijd wist Brouwers namens Helmond Sport voor wat gevaar te zorgen. Zijn schot werd gestopt door Varkevisser. Diep in blessuretijd mocht Helmond nog een hoekschop nemen. Dave Nieskens ( drie minuten eerder ingevallen ) kopte de bal van 10 meter binnen en zorgde voor een grote euforie bij spelers, staf en supporters. Nadat de scheidsrechter liet aftrappen blies hij meteen voor het eind signaal.

Foto: ProShots, website Helmond Sport

Door deze zege klimt Helmond Sport naar de 7e plaats op de ranglijst. De komende 3 wedstrijden krijgen we op papier relatief makkelijke tegenstanders met Jong PSV ( thuis ), FC Oss ( uit ) en Jong Ajax ( thuis ). Krijgt Verlijsdonk de zaak onder controle en nestelen we ons in de top 5??