Voor het eerst in de historie werd de wedstrijd Helmond Sport - Jong PSV gespeeld. In een redelijk gevuld Lavans Stadion kregen de toeschouwers geen hoogstaande wedstrijd voorgeschoteld. Zowel Helmond Sport als Jong PSV waren zwak. Derhalve was de 1-1 een juiste verhouding.

Interim trainer Mario Verlijsdonk had geen verassingen in de basisopstelling, dus ook niet Dave Nieskens die Helmond Sport afgelopen zondag de overwinning bezorgde. Opvallende namen bij Jong PSV waren internationals Narsingh en Manolev. Die laatste zorgde er voor dat Helmond Sport binnen twee minuten spelen de eerste kans van de wedstrijd kreeg. Hij speelde de bal te zacht terug op zijn keeper waardoor Stanley Elbers de bal kon oppikken. Elbers deed er te weinig mee en schoot de bal gehaast naast het doel. Dit was dan ook meteen de laatste kans van de eerste helft voor Helmond Sport. Jong PSV kreeg pas na ruim een half uur spelen haar eerste mogelijkheid via Narsingh. Hij schoot vanaf een meter of 7 op Van der Steen die weer uitstekend stond te keepen en de bal stopte.

In de tweede helft had Helmond Sport het wat moeilijker met de buurman. Wederom Narsingh zorgde voor gevaar, maar ook dit maal lag Van der Steen in de weg. Na een uur spelen ging Menno Koch op avontuur. Hij kon zonder problemen binnendoor dribbelen en gaf de bal aan Narsingh die met een prachtige goal de 0-1 maakte. Hierna werd de international gewisseld. Even daarvoor was Manolev ook al gewisseld waardoor Jong PSV verder moest zonder "grote" spelers. De wedstrijd werd er niet beter op en werd maar eens duidelijk dat PSV zonder spelbepalers een erg matig elftal is. Verlijsdonk probeerde met drie wissels voor het doelpunt te gaan. Nieskens ging in de spits spelen. Verdedigers Weuts en Verberne werden ingeruild voor middenvelders Bridji en Van Geffen. Nieskens was dichtbij een treffer toen de bal hoog voor het doel werd gebracht. Zijn kopbal eindigde in de handen van Van Leer. Dave Brouwers kreeg ook nog een kans. Hij schoot de bal uit een voorzet van Van Geffen net naast het doel. Niet veel later was Brouwers wel trefzeker. In de blessuretijd werd de bal wederom hoog voor het doel ingebracht. Doelman Van Leer werkte de bal niet goed weg waardoor deze bij Bridji kwam, die vervolgens de bal weer voor het doel bracht. Brouwers kopte van dichtbij de bal binnen, 1-1.

Volgende week speelt Helmond Sport de uitwedstrijd tegen FC Oss, de nummer laatst van de ranglijst. De SVHS organiseert een busreis naar deze wedstrijd. U kunt zich nog opgeven.