Helmond Sport is er in geslaagd om de wedstrijd tegen hekkensluiter FC Oss winnend af te sluiten. Het was geen hoogstaande wedstrijd, desondanks blijft Mario Verlijsdonk nog ongeslagen.

Tegen 18.45 uur vertrok de supportersbus met een kleine 40 man richting Oss. Na ruim 45 minuten rijden kwamen we aan bij het stadion. Maar liefst 20 stewards en politieagenten verwelkomden ons. Richting de aftrap werd al snel duidelijk dat deze wedstrijd niet veel publiek zou trekken. Teletekst gaaf aan dat er 1087 toeschouwers waren, maar 600 was een betere inschatting geweest. Aan Helmond Sport kant waren er zo'n 70 supporters in het uitvak.

Verlijsdonk had twee aanpassingen in het elftal doorgevoerd. Arne van Geffen en Juanito Sequeira stonden in de basis in plaats van Mark Janssen en Art Verberne. Al binnen een minuut kwam Helmond Sport goed weg. Gelukkig schoot Maletic de bal naast het doel. Vijf minuten later kwam Helmond Sport wel op een achterstand. Kevin Visser speelde de bal verkeerd in de breedte welke werd onderschept. De voorzet van Dennis Janssen wel nu wel door Maletic afgerond, 1-0. Lang kon het thuispubliek niet genieten van de voorsprong want binnen twee minuten trok Stanley Elbers, op aangeven van Serhat Koc, de stand weer gelijk, 1-1. Hierna zakte de wedstrijd behoorlijk in. FC Oss liet ziet waarom ze laatste staan en Helmond Sport liet zien dat het een ploeg is die totaal niet in vorm is. Ferry de Regt kreeg in de loop van de eerste helft de kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar hij kopte de bal uit een hoekschop vrij naast het doel. FC Oss ging wel rusten met een voorsprong. De snelle Falkenstein ( ex vv Gemert ) liep de verdediging van Helmond Sport aan gort en liet Van der Steen kansloos, 2-1.

In het begin van de tweede helft wist Koc de bal uit een moeilijke hoek op de lat  te schieten. Hierna gebeurde er eigenlijk niks meer totdat Verlijsdonk Nieskens het veld inbracht, die voorin voor wat nieuw elan moest zorgen. Een kleine twintig minuten voor tijd lukte dit. De bal werd uit een genomen vrije trap van Arne van Geffen door Davy Brouwers binnengekopt, 2-2. Nog geen 30 seconde na de aftrap stond Helmond Sport zelfs op voorsprong. De doelman van FC Oss verspeelde de bal waardoor Nieskens in de gelegenheid kwam om een voorzet op Elbers te geven. Onze linksbuiten kopte de bal binnen, 2-3. Hierna werd Nieskens weer naar achteren gedirigeerd om zo als extra slot in de verdediging te fungeren. Buiten de grote kans waarbij twee Osse spelers elkaar in kansrijke positie in de wegliepen, zorgde FC Oss niet meer voor gevaar. De wedstrijd eindigde niet met 11 tegen 11, want in de derde minuut van de blessuretijd uitte Van den Ouweland zijn frustratie op Gregory Lammers. Scheidsrechter Honig toonde de rode kaart.

Door deze overwinning klimt Helmond Sport naar de 7e plaats op de ranglijst, met maar 4 punten achterstand op koploper FC Dordrecht dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft. Maandag 4 november speelt Helmond Sport haar volgende wedstrijd. Thuis zal dan gespeeld worden tegen Jong Ajax.

Uw bedrijfslogo hier?