Interim-trainer Mario Verlijsdonk is na 5 wedstrijden onder zijn leiding nog ongeslagen. Daar leek het gisteren na een uur spelen niet op. Helmond Sport keek tegen een 0-2 achterstand aan. Veerkracht en werklust bezorgden alsnog de 3-2 overwinning.

Na eerder al tegen de belofte-elftallen van FC Twente en PSV te hebben gespeeld was het dan ook de beurt aan Jong Ajax, dat aantrad met vele bekende namen waaronder Hoesen, Moisander, Enoh, Sana en Van der Hoorn. De start van Helmond Sport was ronduit bedroevend. Al na 1 minuut had Jong Ajax de score kunnen openen via Sana, die alleen voor het doel van Wouter van der Steen kwam te staan maar niet doeltreffend was. Vijf minuten later stond het wel 0-1 via Lobotka die de goede vooractie van Bazoer afrondde. De rest van de eerste helft kwam Helmond Sport niet in goed spel terecht. De gasten uit Amsterdam waren de bovenliggende partij en gingen terecht rusten met een 0-1 voorsprong.

Het begin van de tweede helft werd het spel niet beter van Helmond Sport. Het thuispubliek werd onrustig, zeker nadat Hoesen zijn team op fraaie wijze op 0-2 had gezet. Op het moment dat het doelpunt viel speelde Helmond Sport met 10 man omdat Ferry de Regt in het kleedlokaal werd verzorgd aan een hoofdwond. Gelukkig kon De Regt wel verder spelen. Na twintig minuten in de tweede helft te hebben gespeeld greep Verlijsdonk in. Hij bracht Nieskens en Janssen in het veld voor Koot en Van Geffen. De verse krachten werden voorin gezet. Het bleek een gouden wissel te zijn. De aansluitingstreffer werd door Kazlauskaz gemaakt. Hij schoot de bal vanuit een hoekschot binnen bij de tweede paal. Dit gaf Helmond Sport vleugels en het publiek ging achter de ploeg staan. Dit resulteerde tien minuten voor tijd in de gelijkmaker via Koc. Hij draaide in het strafschopgebied knap weg bij zijn tegenstander en schoot raak, 2-2. Jong Ajax was gebroken en wist zich geen raad meer met het knokvoetbal van Helmond Sport. Mark Janssen werd uiteindelijk de matchwinnaar toen hij van 20 meter afstand de bal via de binnenkant van de paal binnenschoot.

Door deze overwinning stijgt Helmond Sport naar de zesde plaats op de ranglijst. Aanstaande vrijdag speelt Helmond Sport uit tegen FC Den Bosch. De SVHS organiseert een busreis hiernaar toe. Er zijn slechts nog enkele plaatsen vrij. Geef u nog snel op, want vol=vol!

Uw bedrijfslogo hier?