Na 5 ongeslagen wedstrijden is Helmond Sport weer tegen een nederlaag aangelopen. Met zeer armoedig voetbal werd er met slechts 3-1 verloren bij FC Den Bosch. Het mag blij zijn dat de gastheer niet nauwkeurig in de afronding was anders had er wel 6-1 op het scorebord kunnen staan.

 

Vol goede moed zagen een kleine 100 Helmond supporters dat er in de stromende regen werd afgetrapt. Na vijf minuten voetbal kon de conclusie al genomen worden dat het weer erg stroperig liep bij Helmond Sport. Veel balverlies en ballen over 3 meter konden niet naar elkaar overgespeeld worden. En was Helmond Sport in balbezit dan wist het helemaal niets te creëren. Geen enkele speler nam het initiatief. FC Den Bosch had via ex-Helmond speler Quekel en via Zeldenrust twee goede kansen gehad. Een scrimmage voor het doel van Van der Steen werd uiteindelijk doeltreffend afgerond door Mols waardoor het ging rusten met 1-0. Overigens had Verlijsdonk in de eerste helft al gewisseld. Serhat Koc kreeg na een paar minuten in de eerste helft een schop van Boddaert. Hij hield het hierna nog 35 minuten vol en moest vervangen worden door Mark Janssen.

 


 

 

Ook het begin van de tweede helft was het droevig om te zien hoe Helmond Sport met zichzelf worstelde. Het kwam goed weg dat het schot van Quekel op de lat eindigde. Na een kwartier spelen greep Verlijsdonk in door Dave Nieskens in de ploeg te brengen. De jonge Nieskens moest maar weer eens gaan zorgen dat het elftal vleugels kreeg. Samen met Janssen werd hij in de spits gezet. Dit resulteerde een paar minuten later in de gelijkmaker. Mark Janssen kwam vrij voor doelman De Ruiter te staan en rondde beheerst af, 1-1. Het was de allereerste keer dat De Ruiter in actie moest komen, Helmond Sport was tot dusverre niet eens bij het doel van FC Den Bosch geweest. Even leek Helmond Sport door de gelijkmaker te zijn wakker geschud, maar dat was van korte duur. FC Den Bosch stond acht minuten later weer op voorsprong doordat Van den Broek wist te scoren. De laatste troef van Verlijsdonk mocht ook niet baten. Hij wisselde de zeer matig spelende Verberne in voor Bridji, maar Bridji ging mee in het niveau van zijn collega's en kon ook niets extra brengen. Quekel bracht uiteindelijke de eindstand op 3-1. 

 


 

Door deze nederlaag zakt Helmond Sport naar de zesde plaats. Het was een van de minste wedstrijden die Helmond Sport dit seizoen heeft gespeeld. Het enige positieve wat we uit deze wedstrijd kunnen halen is dat het gewoonweg niet meer slechter kan. Het kan dus alleen beter worden. Volgende week maandag komt Willem II op bezoek bij Helmond Sport. Hopelijk spelen de spelers dan wel met passie en strijd! 

 

Tweets!

SVHS Facebook!!
Powered by Joomla!®. Designed by: hosting company cheapest linux reseller hosting Valid XHTML and CSS.