Helmond Sport is er wederom niet in geslaagd om te winnen van Willem II. Halverwege de eerste helft liep Brouwers een rode kaart op waardoor Helmond Sport weer achter de feiten aanliepen verloor met 1-4.

Na de 3-1 nederlaag tegen FC Den Bosch koos Mario Verlijsdonk voor een andere opstelling. Zo werd Nieskens in de verdediging gezet, speelde Weuts op de plaats van Justiana ( interlandverplichtingen ) en startte Visser en Janssen in de basis. Al vroeg in de eerste helft leek Helmond Sport op voorsprong te komen. Dave Nieskens schoot de bal na een vrije trap van Weuts binnen, maar scheidsrechter Makkelie keurde het doelpunt af wegens buitenspel. Ook was Ferry de Regt dichtbij een treffer. Hij kopte de bal uit een hoekschop rakelings naast het doel. Halverwege de eerste helft kreeg Davy Brouwers een rode kaart. Op de middenlijn stapte Brouwers op de enkel van Haemhouts. De scheidsrechter beoordeelde dit als opzettelijk en toonde de rode kaart. Nog geen vijf minuten later kwam Willem II via ex-Helmond Sport spelers Bruno Andrade op een 0-1 voorsprong. Andrade raakte vlak voor de rust ook nog de lat.

In het begin van de tweede helft schoot Van der Steen de bal naar voren. Koc liep op deze bal waardoor verdediger Peters onder druk kwam te staan en kopte de bal terug op zijn keeper. Echter was doelman Swinkels al zijn goal uitgekomen waardoor de bal in het lege doel verdween. Bij deze actie kwam Peters in aanraking met zijn doelman en moest geblesseerd het veld verlaten. Er was weer enige hoop bij Helmond Sport, maar dit duurde niet erg lang. Willem II kwam snel weer op een 1-2 voorsprong door Boymans, die erg gemakkelijk weg draaide van Nieskens en beheerst afrondde. Een kwartier later besliste Bruno Andrade definitief de wedstrijd door zijn tweede van de avond te maken. De eindstand werd bepaald door Ondaan, die via de onderkant van de lat de 1-4 binnenschoot. Overigens had Makkelie zijn onkostenvergoeding die hij krijgt van de KNVB weer terugverdiend voor zijn werkgever. Hij gaf in deze wedstrijd 7 gele kaarten en 1 rode kaart.

Door deze nederlaag zakt Helmond Sport naar een 9e plek op de ranglijst. Aanstaande vrijdag staat er wederom een lastige wedstrijd op het programma. Dan is Sparta Rotterdam de gastheer. De SVHS organiseert een busreis hiernaar toe. Opgeven kan nog steeds via   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.