Voor de derde keer op rij is Helmond Sport tegen een nederlaag aangelopen. Na de 3-1 bij Fc Den Bosch en de 1-4 tegen Willem II, werd er met liefst 5-1 verloren bij Sparta Rotterdam. Daarbij werden ook nog eens twee spelers van Helmond Sport met rood van het veld gestuurd.

Dat het vertrouwen bij de Helmond Sport supporters aan het wegzakken is, bleek wel uit het aantal supporters dat de moeite nam om naar Rotterdam af te reizen. Slechts 30 personen waren bij de wedstrijd aanwezig om Helmond Sport aan te moedigen in een verder uitverkocht stadion.

De openingsfase was voor de gastheer. Zij hadden het betere van het spel, maar Stanley Elbers had namens Helmond Sport echter de score kunnen openen. Echter eindigde zijn soloactie met een schot op de paal. Gedurende het einde van de eerste helft naderde kwam Helmond Sport meer onder druk te staan. Zo'n vijf minuten voor de rust liet Nieskens zijn tegenstander Bilate erg makkelijk uit zijn rug weglopen. Van der Steen had geen antwoord op het schot, 1-0. Op slag van rust mocht Van Geffen een vrije trap nemen halverwege het middenveld. De bal werd door Mark Janssen knap binnen gekopt, 1-1.

Het begin van de tweede helft was leuk om te zien. Voor beide ploegen waren er kansen. Voor Helmond Sport schoot Elbers de bal met een curve net naast en kwam Janssen ineens voor doelman Sinouh te staan. Daar schrok Janssen blijkbaar van want hij kreeg niet genoeg kracht tegen de bal en het werd een makkelijke prooi voor de doelman van Sparta. Aan de andere kant van het veld zag Nieuwendaal zijn schot op de lat eindigen. Na een kwartier in de tweede helft te hebben gespeeld werd Deekman alleen op Van der Steen gestuurd. Onze doelman trok aan de noodrem en vloerde Deekman in het strafschopgebied. Resultaat: Rode kaart en een strafschop. Van der Steen moest het veld verlaten. Hierdoor werd Koc gewisseld voor reserve doelman Kosiorowski, die zijn debuut voor Helmond Sport maakte. Koud in het veld mocht hij proberen de strafschop van Sparta te gaan stoppen, maar zonder succes. El Hassnaoui schoot beheerst de 2-1 binnen. Toen ook nog Dave Nieskens binnen twee minuten tegen twee gele kaarten ( en dus rood ) aanliep was het gedaan met Helmond Sport. Door doelpunten van Nieuwendaal, Slijngaard en Deekman liep Sparta uit naar een 5-1 overwinning. Het enige positieve van deze wedstrijd is dat Helmond Sport tot aan de eerste rode kaart redelijk en momenten goed voetbalde.

Het is inmiddels weer een tijdje geleden dat Helmond Sport drie wedstrijden op rij verloor. Daarbij is Helmond Sport (samen met FC Oss) een van de meest gepasseerde ploegen in de Jupiler League. Het aantal rode kaarten geeft ook maar eens aan dat de ploeg van Mario Verlijsdonk er een is zonder vertrouwen, maar zoals het clublied schrijft: "Da ken os toch ni skillen, we bouwen un feestje want we hebbe de miste rooie kaarten van heul Nederland.

Aanstaande vrijdag komt MVV Maastricht op bezoek bij Helmond Sport, dat een plaats en een punt achter Helmond Sport staat. Het wordt tijd dat we weer eens drie punten pakken.

Uw bedrijfslogo hier?