Na 3 grote nederlagen op rij weet Helmond Sport weer wat winnen is. Het vertoonde spel ( in de tweede helft ) laat wat vooruitgang zien wat resulteerde in een verdiende  3-1 overwinning op MVV Maastricht.

Mario Verlijsdonk miste de nodige spelers door schorsingen ( Van der Steen, Brouwers en Nieskens ) en blessures ( Guijo-Velasco, Elbers, Lammers en Watt ). Mees Siers startte sinds lage tijd weer in de basis en er was ook een basisplaats voor Jeremias Carlos David en doelman Sebastian Kosiorowski.

In de eerste helft gebeurde nauwelijks iets bijzonders. Er was eigenlijk 1 grote kans voor Serhat Koc die van heel dichtbij tegen doelman Castro schoot. De kleine 2.200 toeschouwers moesten wachten tot de tweede helft. Daarbij kwam Helmond Sport al in de 49e minuut op voorsprong. Ferry de Regt kopte de bal uit een vrije trap van Koen Weuts snoeihard binnen. Echter een kwartier later maakte MVV Maastricht weer gelijk. Het was de eerste de beste mogelijkheid van de gasten maar wel raak. Invaller Sven Braken passeerde Kosiorowski, 1-1. Gelukkig rechtte Helmond Sport op tijd de rug. Daarbij kwam het tot enkele goede combinaties. Een kwartier voor tijd zette Ferry de Regt zijn ploeg wederom op voorsprong. Uit een vrije trap van wederom Weuts wist Kazlauskaz op de doelman te koppen. In de rebound kon De Regt zijn voet tegen de bal zetten, 2-1. Nathan Rutjes kreeg namens MVV Maastricht nog een goede kans, maar hij schoot de bal gelukkig rakelings naast het doel. Invaller Karim Bridji zorgde voor opluchting op De Braak. Nadat Marc Koot de bal op de paal had gekopt, wist Bridji de rebound binnen te schieten, 3-1.

Door deze overwinning stijgt Helmond Sport naar de 8e plaats van de ranglijst. Aanstaande zaterdag speelt Helmond Sport de uitwedstrijd tegen FC Emmen. Door te weinig aanmeldingen gaat de bus reis niet door., U kunt uiteraard wel op eigen gelegenheid afreizen naar Emmen.