Helmond Sport is in de uitwedstrijd tegen FC Emmen niet verder gekomen dan een gelijkspel. Aan beide kanten werd twee keer gescoord door een dezelfde speler waardoor de eindstand 2-2 werd. Een terechte score.

Doordat er bij de supporters weinig animo was ging de busreis georganiseerd door de SVHS niet door. Men had blijkbaar geen zin om 2,5 uur te reizen of men had geen vertrouwen in een goede afloop. Enkele supporters reisden op eigen gelegenheid af naar Emmen.

Nadat we twee supporters van het station hadden opgehaald werd eerst koers gezet naar het drankencentrum om te voorkomen dat we tijdens de heen- en terugreis droog zouden vallen. Omstreeks 13.40 uur werd er koers gezet naar het noorden. Onderweg nog even gestopt voor een vette hap bij een tankstation.

Tegen 16.15 uur arriveerden we bij het stadion. Uiteindelijk zouden 14 Helmond Sport supporters bij de wedstrijd aanwezig zijn. De belangstelling van de Emmen supporters van ook minimaal. Volgens teletekst zouden er 2.500 toeschouwers in het stadion zitten. Waar die dan zaten is mij een raadsel. 1.000 Toeschouwers zou een beter beeld geven.

Voorafgaand de aftrap voor de eerste helft werd er eerst 1 minuut stilte gehouden voor het overlijden van Nelson Mandela. Waarschijnlijk dachten de Helmond Sport spelers dat er vijf minuten stilte werd gehouden, want het keek al snel tegen een 1-0 achterstand op. Uit een hoekschop kopte Weghorst vrij op doel welke Van der Steen goed redde, maar in de rebound stond de verdediging te slapen waardoor Bannink de bal tegen het net schoot. Binnen dezelfde minuut kwam Helmond Sport weer op gelijke hoogte via een prima doelpunt van Mark Janssen, 1-1. Het spel van Helmond Sport was net als de voorgaande wedstrijden erg matig. Het was dan ook niet gek dat FC Emmen na een half uur spelen weer op voorsprong kwam via wederom Bannink. Net voor de rust was Bannink dicht bij zijn derde doelpunt maar gelukkig stond Van der Steen weer in het doel. Hij behoedde zijn ploeg van een grotere achterstand.

Na tien minuten in de tweede helft te hebben gevoetbald kwam Helmond Sport op 2-2. Althans als het doelpunt van Koen Weuts niet was afgekeurd. Scheidsrechter Gerritsen beoordeelde de positie waaruit Weuts scoorde als buitenspel en keurde het doelpunt af. Mees Siers was ook dicht bij de gelijkmaker. Zijn vrije trap belandde op de lat. Overigens had Helmond Sport vele vrije trappen gekregen rond het strafschopgebied, maar op de vrije trap van Siers na werden die allen om zeep geholpen. Misschien kan Verlijsdonk komende week hierop gaan trainen. Een kwartier voor tijd kreeg Helmond Sport een hoekschop te nemen. De voorgaande tien hoekschoppen leverden geen gevaar op, maar uit deze hoekschop kopte Mark Janssen op fraaie wijze de bal via de binnenkant van de paal binnen, 2-2. In de slotfase was Helmond Sport de bovenliggende partij. Brouwers kreeg nog een grote kans toen hij vrij op doelman Van der Vlag kon lopen, maar hij wist niet te scoren. De stand bleef steken op 2-2. Gezien dat FC Emmen in de eerste helft de betere ploeg was en Helmond Sport de tweede helft de bovenliggende ploeg was, is het gelijkspel een terechte uitslag.

Om 18.30 uur keerden we weer huiswaarts. Onderweg nog even een kleine snack naar binnenwerken waarna we rond 21.00 uur in ons mooie Helmond waren.

De volgende wedstrijd is wederom op een zaterdag. Dan komt Achilles'29 op bezoek. Aftrap wederom 16.30 uur.