Helmond Sport is er niet in geslaagd om van de nummer laatst Achilles'29 te winnen. De laatste thuiswedstrijd van dit jaar eindigde in 3-3. Helmond Sport boog een achterstand om en gaf een voorsprong weg.

Dat het spelen op zaterdag toeschouwers kost was te zien aan een grotendeels leeg Lavans Stadion. Nog geen 2000 toeschouwers waren aanwezig. Dat is dus inclusief de jeugdige toeschouwers van de "knakenactie".Toeschouwers moesten eerst gescand worden om toegang te krijgen tot het stadion, omdat er slechts 1 scanapparaat per ingang aanwezig was liep de wachttijd aanzienlijk op dan we voorheen gewend waren.

Nadat het publiek eindelijk op hun plek zat zagen zij Helmond Sport redelijk starten aan de wedstrijd. Mark Janssen kreeg na een paar minuten te hebben gespeeld een mooie kans, maar zag zijn schot geblokt worden door de verdediger van Achilles. Vijf minuten later kreeg Janssen wederom een prima kans. Dit maal schoot onze spits vrij voor doel op de keeper. Halverwege de eerste helft kwam Helmond Sport verdiend op voorsprong. Op aangeven van Serhat Koc kon Stanley Elbers de bal binnen tikken, 1-0. De allereerste keer dat Achilles voor het doel van Wouter van der Steen kwam leverde het de gasten uit Groesbeek meteen een treffer op. Op fraaie wijze schoot Frank Hol de 1-1 binnen. Erg slecht uitverdedigen van de Helmond Sport defensie leidde tot de 1-2 . Uit een onmogelijke hoek schoot Van Bochoven de bal in de kruising, waardoor Helmond Sport weer achter de feiten aanliep. Onder een fluitconcert en boe-geroep van het zeer ontevreden publiek, dat dit seizoen niet al te verwend wordt, ging Helmond Sport rusten.

Door een tactische omzetting kreeg Helmond Sport aan het begin van de tweede helft de nodige kansen en werd binnen twee minuten de achterstand omgebogen in een voorsprong. Davy Brouwers maakte beide treffers. De eerste schoot hij binnen op aangeven van Kazlauskaz en de tweede kopte de Belg binnen uit een vrije trap van De Regt. Helaas wist Helmond Sport dit niveau gedurende de tweede helft niet vast te houden. Twintig minuten voor tijd kwam Achilles weer langszij. Met een harde kopbal wist Van Bochoven Van der Steen te verslaan, 3-3. Overigens maakte Van der Steen de gehele wedstrijd een onzekere indruk. Iets wat we niet van hem gewend zijn. In het restant van de wedstrijd kregen beide ploegen nog de kans om de overwinning te pakken, maar werd er uiteindelijk niet meer gescoord. Morrend verliet het publiek wederom het stadion. Tegen de nummer laatst had men veel meer verwacht van Helmond Sport...

Aanstaande zaterdag reist Helmond Sport al naar Doetinchem om daar te spelen tegen De Graafschap. De SVHS organiseert een busreis hiernaar toe. Er zijn nog enkele aanmeldingen nodig om de busreis te laten doorgaan.