Helmond Sport heeft het jaar 2013 met een overwinning afgesloten. In de uitwedstrijd tegen De Graafschap werd met 1-2 gewonnen en blijft het voor de 4e keer op rij ongeslagen.

De georganiseerde busreis door de SVHS ging door gebrek aan belangstelling niet door. Hierdoor moest er op eigen gelegenheid naar Doetinchem worden afgereisd. Omdat het een verplichte autocombi was moest er eerst rond 16.30 uur bij het Lavans Stadion het omwisselbiljet worden geruild tegen een entreekaart, waarna we op weg konden naar de Achterhoek. We kregen begeleiding van een Helmond Sport busje dat voor ons reed.

We arriveerden al rond 18.00 uur bij het stadion. Tijd genoeg om het ludieke spandoek gemaakt door de Hellmond Fanatics te ontvouwen en er de nodige foto's van te maken. Het was een knipoog naar hoofdtrainer Mario Verlijsdonk die door een vakantie in Zuid-Afrika zat en deze wedstrijd aan zich voorbij moest laten gaan. "De andere fans zijn op vakantie", luidde de tekst. Al snel bleek dat dit spandoek door vele media werd opgepikt. Vele retweets en likes als gevolg. Ook was het voorpaginanieuws bij het Algemeen Dagblad en De Telegraaf.

Nadat er voor de eerste helft was afgetrapt kwam Helmond Sport na zes minuten op achterstand door een doelpunt van Tim Vincken die de bal uit een hoekschop van Edward Linssen binnen tikte, 1-0. De beginfase waarin De Graafschap de bovenliggende partij was zakte langzaam aan weg en kreeg Helmond Sport meer grip op de wedstrijd. Dit resulteerde in de gelijkmaker. Charles Kazaluskas kopte de bal uit de vrije trap van Sequeira achter doelman Zwarthoed. Hierna was de thuisploeg de kluts kwijt waarbij Helmond Sport optimaal van profiteerde. Opnieuw Sequeira stond aan de basis van de treffer. Hij gaf de bal voor de doel waarna de kleinste man van het veld Serhat Koc de 1-2 binnen kopte en de meegereisde fans deed juichen.

Na de rust was het spel rommelig. De Graafschap wilde wel maar was niet bij machte om Helmond Sport bij de keel te pakken. Ook stond de defensie goed. Helaas maakte Helmond Sport geen gebruik van de ruimte die het kreeg van De Graafschap. Enkele counters via Elbers en Brouwers leidden tot niets. Zo'n tien minuten voor tijd kwam Helmond Sport met tien spelers te staan. Koen Weuts pakte zijn tweede gele kaart en dus rood. Helmond Sport is hard op weg om de ploeg met de meeste rode kaart van heel Nederland te worden. Interim-trainer Strijbosch moest de defensie weer op orde maken en wisselde Serhat Koc in voor Dave Nieskens die centraal in de defensie kwam te spelen. De 1-2 voorsprong werd knap verdedigd waardoor de drie punten mee naar Helmond gaan. We kunnen dus met een goed gevoel de winterstop in.

Intussen waren we opgesloten omdat er de uitgang van het uitvak werd afgesloten. We moesten een kleine tien minuten wachten op het sein "veilig" voordat we mochten vertrekken. Tegen 22.15 uur waren we terug in ons mooie Helmond.

Wij wensen u fijne feestdagen en de allerbeste wensen voor 2014!

Uw bedrijfslogo hier?