Helmond Sport heeft de competitie hervat met een 1-2 nederlaag tegen VVV Venlo. De Limburgers wisten hun beide doelpunten uit vlijmscherpe counters te maken.

Door de afwezigheid van Koen Weuts ( 1 wedstrijd schorsing ) nam Charles Kazlauskaz plaats in het centrum van de verdediging. Kevin Visser keerde van enkele weken van afwezigheid door een blessure terug op het middenveld waar ook een plaats was toegewezen aan Anderlecht huurling Andreas Luckermans. De 21-jarige Belg maakte een goede indruk en voegt zeker wat toe aan Helmond Sport.

In de eerste helft kreeg Helmond Sport twee goede kansen via Serhat Koc, maar de spits was niet nauwkeurig in de afronding. VVV Venlo zag de afgezwaaide voorzet van Wolters op de lat verdwijnen. Jules Reimerink, die vorig seizoen diverse malen zijn opwachting maakte in Jong Helmond Sport/VVV kreeg een grote kans toen hij vrije doorgang kreeg van Justiana. Gelukkig redde Van der Steen waardoor de inzet van Reimerink via de paal niet het doel trof. Een paar minuten later ontsnapte Helmond Sport wederom aan een achterstand. Danny Post schoot de bal een paar meter van het doel in vrijstaande positie hoog over.

Na de rust speelde Helmond Sport een prima partij, waaruit het ook op voorsprong kwam. Mark Janssen kopte de bal uit een ingooi door waardoor de bal bij Davey Brouwers kwam. De clubtopscoorder aarzelde niet en schoot de bal onhoudbaar achter de doelman van VVV, 1-0. Alweer zijn 11e treffer. Helmond Sport leek klaar te zijn om VVV bij de strot te pakken, maar uit een counter kwam VVV op gelijke hoogte. In eerste instantie werd de bal door Van der Steen nog gekeerd maar in de rebound schoot Rajcomar de bal alsnog binnen, 1-1. Ook de 1-2 werd door VVV uit een vlijmscherpe counter gemaakt. Waarbij Helmond Sport via Mark Janssen op 2-1 had kunnen komen werd het tien seconden later dus 1-2 voor Venlo. Reimerink zette zijn ploeg op voorsprong. Verlijsdonk probeerde met invallers Bridji en Nieskens nog voor de gelijkmaker te gaan, maar ook zij konden niets meer aan de achterstand doen waardoor de tweede nederlaag van het seizoen tegen VVV Venlo een feit was.

Volgende week de derby tegen het goed presterende FC Eindhoven. Kom Helmond Sport aanmoedigen. Er zijn zijn kaarten beschikbaar.

Uw bedrijfslogo hier?