Helmond Sport en FC Eindhoven zijn niet tot scoren gekomen in de derby van Zuid-Oost Brabant. De wedstrijd eindigde dan ook in een 0 - 0, ondanks dat beide ploegen enkele grote kansen kregen om te scoren.

De wedstrijd werd bijgewoond door ruim 200 supporters van Helmond Sport. Een grote groep was die middag al neergestreken in Eindhoven om gezellig wat te drinken bij de Irish pub in het centrum. Rond 19.00 uur liep de groep ( onder politiebegeleiding ) naar het stadion toe waar het een half uur later aankwam.

Mario Verlijsdonk moest het stellen zonder sterkhouder Sequeira die ontbrak door een blessure ( evenals Guijo-Velasco ) en de geschorste Justiana. Van Nuland was nog niet speelgerechtigd. De derby begon rustig en pas na ruim twintig minuten spelen ontstond het eerste gevaar. Invaller Dadda, die de geblesseerde Deschilder verving, kreeg twee goede kansen evenals Van Son. Maar Helmond Sport beschikt in Wouter van der Steen over een goede keeper en hij hield zijn doel schoon. De enige grote kans van Helmond Sport kwam van Stanley Elbers. Hij wist de bal uit een voorzet van Visser op 4 meter van het doel over te schieten waar een kopbal een betere keuze zou zijn geweest.

Foto Twitter: @hshelmond

Na de rust was Helmond Sport een stuk gevaarlijker dan de eerste helft. Davy Brouwers leek op weg te zijn naar zijn 12e treffer maar was onnauwkeurig in de afronding en schoot tegen de keeper op. Ook Elbers was met een lage strakke vrije trap gevaarlijk. Via hard werkvoetbal van Helmond Sport had FC Eindhoven het een stuk lastiger. Tot het einde van de wedstrijd gaven de spelers zich voor de volle 100%. FC Eindhoven kwam er eigenlijk niet meer aan te pas. "Vermoeidheid", gaf Eindhoven trainer De Jong na afloop aan. In de blessuretijd leek Helmond Sport er nog met de winst vandoor te gaan. Mark Janssen en Karim Bridji kregen nog behoorlijke kansen om te scoren. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd zoals die begon: 0-0.

Volgende week vrijdag speelt Helmond Sport thuis tegen Excelsior. Bij deze wedstrijd kunt u zich bij de souvenirsshop van de SVHS opgeven voor de verplichte buscombi naar Jong PSV. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het Philips Stadion. Een mooie ervaring om een keer met Helmond Sport in het grote stadion van Eindhoven te mogen spelen.