Helmond Sport heeft haar eerste competitiezege in 2014 geboekt. Tegen Excelsior Rotterdam werden drie belangrijke punten gepakt in de strijd om de play-off plaatsen. De eerste helft zag het daar niet naar uit, maar in de tweede helft werd de wedstrijd omgedraaid.

Coach Mario Verlijsdonk had meteen een basisplaats toegekend aan "nieuwkomer" Van Nuland, waardoor Koen Weuts op de bank moest plaatsnemen. Van Nuland speelde overigens geen onverdienstelijke wedstrijd. De eerste helft van erg mat van Helmond zijde. Excelsior was de betere ploeg en kreeg via Adil Auasar, Lars Veldwijk en Jordan Bokata goede kansen. Maar zoals vaker dit seizoen sleept Wouter van der Steen zijn ploeg er doorheen. Helmond Sport was in de eerste helft alleen gevaarlijk via Serhat Koc. Verlijsdonk zag dat Helmond Sport geen grip kon krijgen op Excelsior. Hij greep na een half uur spelen in en haalde Stanley Elbers van het veld. Elbers speelde een dramatische wedstrijd. Hij kwam zijn tegenspeler nauwelijks voorbij en als hij er een keer voorbij kwam dan was zijn voorzet niet goed. In zijn plaats kwam Gregory Lammers het middenveld versterken en Luckermans schoof door naar de positie van Elbers als linksbuiten. Hierna kwam de wedstrijd wat meer in evenwicht. Echter ging Helmond Sport wel rusten met een 0-1 achterstand. Vlak voor de rust schoot Botaka de bal vanaf tien meter in de kruising.

In de rust geen latje schieten, maar een huldiging van onze Helmondse wereldkampioen kickboksen Nieky Holzken. In een opgezette boksring werd hij door wethouder Van de Heuvel geëerd te midden van familie en vrienden, waarna de wereldkampioen een ereronde liep en zich liet toejuichen.

Na de rust kwam er een heel ander Helmond Sport uit het kleedlokaal. Binnen twee minuten was de schade gerepareerd. Waar eerst Davy Brouwers nog een goede kans kreeg was het niet veel later wel raak. Ferry de Regt zette Helmond Sport naast Excelsior. Serhat Koc verzuimde het om Helmond Sport op voorsprong te zetten. De spits kreeg in een paar minuten tijd van dichtbij twee hele grote kansen, maar wist niet koelbloedig af te ronden. Het was dan ook niet verwonderlijk dat hij hierna werd gewisseld door Carlos David, die een goede invalbeurt liet zien. Helmond Sport wist uiteindelijk via topscoorder Dav Brouwers (eindelijk) op voorsprong te komen. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot de Belg zijn 12e doelpunt binnen. Invaller Karim Bridji verzuimde om de score verder op te trekken. Hij kreeg twee grote kansen toen hij beide keren alleen voor de keeper kwam te staan. Vlak voor tijd werd dan eindelijk het net voor de derde keer gevonden. Mark Janssen wist het net te vinden, maar de Belgische scheidsrechter had een duwfout waargenomen en keurde de treffer af. De uitslag was slechts 2-1 waar op basis van de tweede helft eigenlijk 5 of 6-1 had moeten staan.

Maandag 10 februari speelt Helmond Sport de uitwedstrijd tegen Jong PSV in het Philips Stadion. Er zijn nog een paar plekken vrij in de verplicht buscombi. Opgegeven kan nog bij de administratie van Helmond Sport.

Uw bedrijfslogo hier?