Helmond Sport heeft gisteren een wanprestatie geleverd op bezoek bij Jong PSV. Het verloor er kansloos en op schandalige wijze met 3-0, waarbij het een van de slechtste wedstrijden ooit speelde.

Door de verplichte buscombi namen slechts 45 supporters de moeite om onder politiebegeleiding af te reizen naar Eindhoven. Een rit van slechts 15 km. Aangekomen in bij het stadion moesten er eerst een kleine 15 trappen beklommen worden om het uitvak te bereiken. Uitverkocht was het in ieder geval niet. In totaal zullen er niet meer dan 400 toeschouwers bij de wedstrijd aanwezig zijn geweest.

De start leek veel belovend. Na 40 seconde kreeg Janssen een zeer grote kans toen bij de bal na een slechte uittrap van de keeper in de voeten kreeg. De spits was te gehaast en schoot meteen op doel. De keeper kon met uiterste moeite redden. Dit was dan ook meteen het laatste wapenfeit van Helmond Sport. Iedere speler van Helmond Sport speelde heel erg slecht. Ballen over 3 meter kwamen niet aan, elk duel werd verloren, spelers kwamen hun man niet voorbij, hoekschoppen en vrije trappen kwamen niet verder dan 5 meter, ballen werden blind naar voren getrapt. Het leek totaal niet op voetbal. Coach Mario Verlijsdonk wist zich ook geen raad met het elftal. Maar liefst 89 van de 90 minuten bleef hij op de bank zitten in plaats van proberen zijn ploeg aan het voetballen te krijgen. Jong PSV liep zeer eenvoudig uit naar een 3-0 door doelpunten van Wijnaldum en 2x Schalk. De Helmond Sport supporters konden het vertoonde spel niet waarderen en trakteerden hun spelers op: "Schaam je kapot", "Anti-Voetbal" en "Geld terug". Ze hadden zeker recht van spreken gezien dit een van de allerslechtste wedstrijd ooit was van Helmond Sport.

De spelers en technische staf moeten zich gaan bezinnen. Vrijdag wacht de nummer laatst FC Oss.

Uw bedrijfslogo hier?