Helmond Sport heeft een verdiende 3-1 overwinning geboekt op FC Oss en heeft hiermee de kater van afgelopen maandag weggespoeld. Het was een overwinning die noodzakelijk was gezien de supporters na maandag behoorlijk aan het morren waren.

 

 

Trainer Verlijsdonk had zijn elftal plaats ten opzichte van maandag op diverse plaatsen gewijzigd. Zo keerde Koen Weuts en Serhat Koc weer terug in de basis en mocht ook Gregory Lammers aan de start verschijnen. Helmond Sport kreeg in een slecht gevuld Lavans Stadion ( 1700 toeschouwers ) na een kleine minuut spelen al een grote kans om de score te openen, maar keeper Koopmans keerde de kopbal van Koc. Ook Ferry de Regt was middels een kopbal dichtbij een treffer. FC Oss kreeg pas na een half uur spelen haar eerste kans. Maletic kopte de bal uit een voorzet van Van der Sloot op doel. Wouter van der Steen redde deze. Zo'n tien minuten voor de rust kwam de bevrijdende treffer voor Helmond Sport. Koen Weuts was de gevierde man. Hij kopte bij de tweede paal de bal uit een voorzet van Van Nuland binnen, 1-0. Nog voor rust werd de score verdubbeld. Een mooie combinatie tussen Luckermans en Koc werd door de kleine spits afgerond, 2-0.

 

 

Het spel van Helmond Sport viel in de tweede helft ver terug en sloop er weer onzekerheid in de ploeg. FC Oss raakte een kwartier voor tijd via een schot van Philips de lat. Dit gaf FC Oss het seintje dat er misschien nog wat te halen viel. Vijf minuten voor tijd werd het nog billen knijpen toen Philips nu wel trefzeker was. Hij scoorde uit een rebound de 2-1. In blessuretijd mocht FC Oss nog een vrije trap nemen op de rand van het strafschopgebied. Wouter van der Steen zorgde voor opluchting om deze inzet te keren. In de derde minuut van de blessuretijd maakte Davy Brouwers  zijn dertiende doelpunt van het seizoen en daarmee de 3-1 eindstand.

 


 

Helmond Sport stijgt door deze overwinning naar de 8e plaats op de ranglijst. Aanstaande zaterdag wacht een moeilijke uitwedstrijd. Het gaat dan op bezoek bij Willem II. De SVHS organiseert een busreis hier naartoe. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. U kunt zich nog opgeven.

Tweets!

SVHS Facebook!!
Powered by Joomla!®. Designed by: hosting company cheapest linux reseller hosting Valid XHTML and CSS.