Helmond Sport heeft met een veel inzit en strijd knap gelijk gespeeld tegen Willem II. De wedstrijd tegen de titelkandidaat eindigde in 1-1 waardoor er een punt werd meegenomen uit Tilburg.

In een uitverkocht en sfeervol Koning Willem II stadion waren 75 Helmond Sport supporters aanwezig. Bij binnenkomst werd iedereen door de politie even op de foto gezet. Meteen vanaf de aftrap zette Willem II vol druk maar de eerste mogelijkheden waren voor Helmond Sport uit een vrije trap en een hoekschop. Gedurende de eerste helft vorderde kwam de wedstrijd meer in evenwicht. Uit het niets stond het 0-1 voor Helmond Sport. Vanaf de rechterkant gaf Mees Siers de bal voor het doel. Willem II verdediger Dries Wuytens wilde de bal tot hoekschop verwerken maar daarentegen belandde de bal pardoes achter zijn eigen doelman. Feest in het uitvak en doodse stilte in de overige vakken van het stadion. Het had niet veel gescheeld of Helmond Sport had kunnen gaan met 0-2. Stanley Elbers schoot de bal rakelings naast het doel waarbij doelman Swinkels aan de grond genageld stond.

Elbers was na de rust wederom betrokken bij een goede mogelijkheid van Helmond Sport. Hij passeerde op fraaie wijze zijn tegenstander en gaf Serhat Koc een vrije schietkans voor het doel. De spits was onnauwkeurig in de afwerking en schoot de bal over het doel. Zo'n drie minuten na de grote kans van Koc maakte Willem II gelijk. Wuytens scoorde wederom, maar dit maal wel in het juiste doel. Hij kopte de bal uit een vrije trap achter de toch wat onzeker ogende Van der Steen. Vanaf dit moment rook Willem II bloed en ging het op jacht naar de drie punten. Met veel strijd en passie wist Helmond Sport een punt te verdedigen. Diep in blessuretijd ( die ruim 5 minuten bedroeg ) maakte Van der Steen de redding van de wedstrijd. Ruud Booymans kwam alleen voor onze keeper te staan, maar Van der Steen wist het schot te pakken.

Waar Willem II niet tevreden zal zijn met het gelijke spel, konden de Helmond Sport supporters wel leven met het punt. Op de parkeerplaats werden we nog even bestookt met vuurwerk door de teleurgestelde Willem II supporters, maar nadat de rust was teruggekeerd konden we op weg naar Helmond.

Aanstaande vrijdag speelt Helmond Sport thuis tegen Sparta Rotterdam, een directe concurrent voor de plaatsen die recht geven op de play offs.