Helmond Sport heeft een overwinning op Sparta in blessuretijd uit handen gegeven. Sparta zal zich het meest gelukkig voelen na het gelijke spel. Voor Helmond Sport zal het als een nederlaag voelen, zeker omdat het hele goede zaken kon doen om plaatsen die recht geven op play-offs.

In een wederom matig gevuld Lavans Stadion zagen de 1.700 aanwezige toeschouwers dat de eerste kans voor de gasten waren. Bilate kon alleen op Wouter van der Steen aflopen. De doelman redde knap maar de bal kwam in de rebound voor de voeten van Deekman. Debutant aan Helmond zijde Kenny Teijsse moest op de doellijn redding brengen. Dit was tevens tot de 90e minuut het laatste gevaar van Sparta kant, dat zich terug trok op eigen helft. Aan Helmond Sport dus de taak om het spel te maken, iets waar de Helmonders toch moeite hebben. Grote kans was er voor de ongelukkig spelende Luckermans. Hij werd in stelling gebracht door Serhat Koc, maar de Anderlecht huurling schoot in goede positie de bal naast het doel. Niet veel later was Teijsse dichtbij zijn eerste treffer voor Helmond Sport. De kopbal uit een hoekschop ging net naast het doel. Na een half uur spelen kwam Helmond Sport toch verdiend op voorsprong. Luckermans werd in het strafschopgebied overduidelijk neergehaald door Samseij. De scheidsrechter kon niets anders doen dan naar de stip wijzen. Voor Davy Brouwers een koud kunstje om de bal achter Sinouh te schieten. Alweer de 14e treffer van onze "super" Belg. In de rest van de eerste helft gebeurde niet veel meer.

In de tweede helft was het spel van beide kanten niet om aan te gluren waardoor het niveau wegzakte tot een bedenkelijk niveau. Sparta wilde wel maar was niet bij machte om voor gevaar te zorgen en Helmond Sport had blijkbaar de opdracht gekregen om de 1-0 voorsprong te verdedigen. Toen Spartaan Pieter Nys zo'n 10 minuten voor tijd een rode kaart kreeg na een forse overtreding op Elbers leek de wedstrijd gespeeld, maar in blessuretijd kreeg Sparta op de rand van het strafschopgebied nog een vrije trap. Tot ontsteltenis van het Helmond publiek werd door Mahi de bal via de binnenkant van de paal binnen geschoten, 1-1. In de laatste minuten van de blessuretijd kon Helmond Sport niets meer uitrichten waar door de wedstrijd in een puntendeling eindigde.

Aanstaande vrijdag gaat Helmond Sport op bezoek bij MVV Maastricht. Wederom een concurrent om de play-offs plaatsen. De SVHS organiseert een busreis. Het betreft een verplichte buscombi. U kunt zich nog steeds opgeven.