Helmond Sport heeft voor de derde keer op rij gelijkgespeeld. Dit maal kwamen de Helmonders niet verder dan 0-0 bij MVV Maastricht.

Met een volle bus werd er omstreeks 18.15 uur koers gezet naar het zuiden. Zo'n uur en een kwartier later kwamen we via een toeristische route ( politie begeleidde ons binnendoor via enkele dorpjes ) aan bij het stadion. Na gefouilleerd te zijn door de strenge stewards, waarbij zelfs een twee paracetamol als gevaarlijk werden aangezien. "Niet op het veld gooien", aldus de overijverige steward.

Nadat de onverstaanbare omroeper enkele mededelingen had gedaan, kwamen de spelers het veld op. De aftrap kwam pas toen het laatste woord van het Limburgs volkslied werd gezongen. Helmond Sport zorgde voor het eerste gevaar toen Elbers de paal raakte. MVV Maastricht kreeg niet veel later een niet te missen kans. Schreurs miste voor een leeg doel en schoot de bal naast. Helmond Sport had gedurende de eerste helft wel een veldoverwicht maar het spel van beide ploegen was van een bedenkelijk niveau. Elbers zag overigens voor de tweede keer deze wedstrijd zijn schot op het houtwerk verdwijnen. Dit maal lag de lat in de weg.

In de tweede helft kwam Helmond Sport er niet meer aan te pas. Het liet MVV Maastricht het spel maken, waarmee de gastheer het moeilijk mee had. Het kreeg wel enkele mogelijkheden. Van der Steen keerde de inzet van Braken en Schreurs zag zijn lobbal over het doel verdwijnen. Ook Smeets kwam niet tot scoren toen hij in goede positie voor het doel kwam te staan. De lat bracht Helmond Sport ook nog redding toen Braken de bal op het doel kopte. De wedstrijd eindigde zoals die begon: 0-0.

Vrijdag speelt Helmond Sport thuis tegen Fortuna Sittard. Wederom een concurrent voor de plaatsen die recht geven op play-offs.

Uw bedrijfslogo hier?