Helmond Sport heeft voor de 5e keer op rij gelijk gespeeld. Tegen Telstar gaf het de overwinning in de slotfase weg. Met het punt schiet Helmond Sport niet veel op en zakt het naar de 12e plaats op de ranglijst. Een plek die geen play-offs gaat opleveren.

Mario Verlijsdonk koos voor dezelfde 11 spelers als een week eerder tegen Fortuna Sittard. Deze spelers leken een makkelijke avond tegemoet te gaan. Al na 5 minuten spelen gaf het scorebord 1-0 aan. Serhat Koc was de gevierde man. Hij kopte de bal tegendraads achter doelman Cor Varkevisser. Niet veel later had de score verdubbeld kunnen worden toen Stanley Elbers alleen op de doelman werd gestuurd. Echter verprutste Elbers de zeer grote kans tot ergernis van de slechts 1.400 toeschouwers. Overigens een laagte record qua toeschouwersaantallen dit seizoen in het Lavans Stadion. Na een half uur spelen kreeg Telstar haar eerste kans via Mac Intosch. Gelukkig beschikt Helmond Sport over een uitstekende doelman. Wouter van der Steen redde deze inzet.

Na de rust speelde Helmond Sport rommelig voetbal. Het aantal keren dat spelers buitenspel stonden was niet meer op twee handen te tellen. Spelers presteerden het om de bal over 5 meter niet meer naar elkaar toe te kunnen spelen en grote kansen werden om zeep geholpen. De grootste kans om de zege definitief binnen te slepen kwam van Kazlauskaz. Hij werd diep gestuurd en had vrij doorgang vaan het doel. De middenvelder kwam oog in oog te staan met de doelman. In plaats van de bal binnen te schieten gaf hij de bal slecht breed op Brouwers. De bal belandde achter Brouwers. Ook een kopkans van Sequeira scheerde rakelings over het doel. Waar iedereen al bang voor was gebeurde dan toch. Brouwers leed op het middenveld balverlies en in een counter maakte Telstar in de 90e minuut gelijk. Het dit seizoen toch al niet verwende publiek verliet morrend en teleurgesteld het stadion. De conclusie op de tribune was dat dit slecht spelende Helmond Sport niets te zoeken heeft in de play-offs. Dit seizoen heeft het nog geen enkele keer een fatsoenlijke hele wedstrijd gespeeld. Als we het van de positieve kant benaderen dan is Helmond Sport al 6 wedstrijden op rij ongeslagen en staat de concurrentie voor play-offs plaatsen erg dicht bij elkaar.

Aanstaande vrijdag wacht Helmond Sport een loodzware uitwedstrijd. Het moet dan op bezoek bij kampioenkandidaat FC Dordrecht. De SVHS organiseert een busreis naar deze wedstrijd toe. U kunt zich nog opgeven.