Helmond Sport heeft gisteren verzuimd om goede zaken te doen in de strijd om play-off plaatsen. In het duel met FC Volendam leed Helmond Sport een pijnlijke en onnodige nederlaag. Vele kansen werden om zeep geholpen, zelf voor een leeg doel werd de bal niet binnengeschoten.

Vooraf de wedstrijd leek het wel of Helmond Sport kampioen kon worden. Er stonden lange rijen voor de ingangen en de wachttijd om toegang tot het stadion te krijgen liep op tot een paar minuten. De reden van de grote belangstelling was omdat het Eindhovens Dagblad maar liefst 1000 kaarten gratis had weggegeven. Daar lopen de Helmonders wel warm voor. In totaal zaten er ruim 3200 toeschouwers in het Lavans Stadion en die zagen Helmond Sport goed beginnen. Al na 8 minuten spelen kreeg het de eerste grote kans. Charles Kazlauskas kreeg de bal uit een vrije trap voor zijn voeten. Op zo'n 5 meter van het doel schoot hij de bal tegen de onderkant van de lat. Nog geen minuut later dook Serhat Koc alleen op voor de doelman. De spits presteerde het om de grote kans te verprutsen waarbij de bal zelfs over de zijlijn ging. Ook een grote kans van Kenny Theijsse werd niet afgerond. De verdediger was mee naar voren gegaan en werkte de bal uit een voorzet van Stanley Elbers tegen de keeper op. Ruststand was 0-0 waar het zeker 3-0 had moeten staan voor Helmond Sport.

Na zo'n tien minuten in de tweede helft te hebben gespeeld kreeg Helmond Sport de deksel op de neus. Nadat Sequeira de bal op een knullige wijze op het middenveld verloor kon Ludcinio Marengo de bal achter Van der Steen schieten. Tegen de verhouding in kwam FC Volendam dus op voorsprong. Niet veel later kreeg Helmond Sport wederom twee zeer grote kansen via Ferry de Regt. De centrale verdediger wist zelfs de bal op twee meter voor een leeg doel het stadion uit te schieten. FC Volendam kwam tien minuten voor tijd met 10 spelers te staan toen Esseboom zijn tweede gele kaart ontving. In de resterende speeltijd wist Helmond Sport niet te profiteren van de man meer situatie. Het kreeg nog maar eens een goede kans. Kenny Teijssen schoot de bal op de keeper, in de rebound schoot Sequeira de bal in het zijnet.

Wederom verliet het publiek morrend het stadion. Al 7 wedstrijden heeft Helmond Sport niet weten te winnen waardoor het verder wegzakt op de ranglijst. Met de huidige 14e plaats zijn de play-offs verder weg dan ooit. Het kan zo maar eens zijn over 3 weken de competitie erop zit voor Helmond Sport.

Komende vrijdag speelt Helmond Sport de uitwedstrijd tegen Almere City FC. De SVHS organiseert een busreis hiernaar toe. Er zijn nog slechts enkele plaatsen vij. U kunt zich nog opgeven.

Uw bedrijfslogo hier?