Helmond Sport heeft eindelijk weer een overwinning geboekt. De laatste 3 punten noteerde van 14 februari toen er met 3-1 werd gewonnen van FC Oss. Na een moeizame eerste helft werd er in de tweede helft het enige doelpunt gemaakt en zodoende met 0-1 gewonnen van Almere City FC.

Rond 17.15 uur werd er met de bus koers gezet naar Almere. Na een korte pauze bij een benzinepomp arriveerden we omstreeks 19.30 uur in "De hel van Almere", althans dat stond bij de ingang van het uitvak. De nodige vlaggen werden opgehangen en de sfeer zat er al vroeg in. Qua vlaggen en lawaai stonden we al een streepje voor. Het Almerse publiek liep niet warm voor deze wedstrijd. Net 700 toeschouwers, waaronder zo'n 40 Helmonders, waren aanwezig.

Bij Helmond Sport debuteerde Joey Brock. Hij nam de plaats als linksback in van Kenny Teijsse die op zijn beurt doorschoof naar voren en de geblesseerde Stanley Elbers verving. Ook kreeg Mark Janssen een basisplaats. Vanaf de aftrap had Helmond Sport het behoorlijk moeilijk. Almere kreeg diverse goede kansen via Ricardo Kip, Charles Dissels en Soufyan Ahannach, maar telkens lag Wouter van der Steen in de weg. Grootste kans voor Almere om de score te openen kwam via Vincent Janssen. Hij kon alleen op het doel aflopen maar zijn twijfel sloeg toe. In plaats van de bal simpel binnen te schieten besloot de speler de bal af te leggen op de meegelopen Ricardo Kip. Hij was er echter niet als de kippen bij en schoot de bal in het zijnet. Gedurende het eerste half uur van de wedstrijd was al snel duidelijk dat Joey Brock het erg moeilijk had. De verdediger mist wedstrijdritme en werd iedere keer overlopen. Jan van Dijk greep in en wisselde Brock voor Andreas Luckermans. Hierdoor zakte Teijsse terug naar zijn vertrouwde linksback positie. Luckermans kwam op het middenveld te spelen, dat nu uit 4 spelers bestond. Een goede ingreep want vanaf dat moment ging het een stuk beter met Helmond Sport. Het kreeg 2 goede kansen: Visser kwam een teenlengte tekort om de bal uit een voorzet van Teijsse binnen te schieten en Teijsse zelf zag een paar minuten later zijn kopbal uit een hoekschop van de lijn worden gehaald.

In de tweede helft speelde Helmond Sport prima en domineerde de wedstrijd. Het kreeg via Koc een prima kans om de score te openen. Echter zag de kleine spits zijn schot rakelings naast de paal verdwijnen. Niet veel later was het wel raak. Invaller Luckermans schoot de bal met een curve vanaf zo'n 18 meter achter de doelman en bezorgde vreugde bij staf, spelers en supporters. Gedurende de tweede helft vorderde kwam Helmond Sport niet meer in problemen. Echter was het in de laatste minuut nog even billenknijpen toen Almere nog een vrije trap mocht nemen op de rand van het strafschopgebied. Van der Steen keek de bal naast. De vreugde was groot toen scheidsrechter Lindhout voor het einde blies.

Helmond Sport stijgt door deze overwinning naar de 11e plaats van de ranglijst. Het moet in de resterende 3 wedstrijden 3 ploegen inhalen om play-offs te halen. Het zal moeilijk worden, maar niets is onmogelijk. Aanstaande vrijdag speelt Helmond Sport thuis tegen Jong FC Twente. De maandag daarop speelt het de uitwedstrijd tegen Jong Ajax. De SVHS organiseert een busreis hiernaartoe.

Uw bedrijfslogo hier?