Helmond Sport heeft haar tweede overwinning op rij geboekt. Jong FC Twente werd met maar liefst 5-1 verslagen waardoor plaatsing voor de play-offs weer in het vizier komt.

Voorafgaand de wedstrijd werden eerst de kampioenen van de B1 van Helmond Sport gehuldigd. Jan van Dijk koos voor dezelfde opstelling zoals de wedstrijd in Almere van vorige week was geëindigd, dus in een 4-4-2 opstelling met Andreas Luckermans in de basis. De opdracht was simpel: Winnen van FC Twente.

Helmond Sport kreeg na zo'n tien minuten spelen de eerste kans van de wedstrijd. In een combinatie met Serhat Koc kwam de bal bij Sequeira, die rakelings naast het doel schoot. Toch was het Jong FC Twente die op fraaie wijze de score opende. Wouter van der Steen had geen antwoord op het schot van Tim Hölscher dat via de binnenkant van de paal in het doel verdween. Gelukkig herpakte Helmond Sport zich en kreeg het de wedstrijd in handen. Na een half uur spelen kreeg Andreas Luckermans de bal in de voeten. Vanaf zo'n 18 meter schoot de Belg verwoestend op doel. De bal belandde via de onderkant van de lat achter FC Twente doelman Filip Bednarek, 1-1. Luckermans stond vlak voor de rust ook aan de basis van de tweede Helmondse treffer. Uit zijn voorzet knalde Serhat Koc met een halve volley de bal snoeihard binnen, 2-1.

In de tweede helft zagen de 2.500 toeschouwers iets wat we lange tijd niet meer van Helmond Sport hebben gezien. Het was de tegenstander helemaal de baas en speelde het leuk voetbal. Na 60 minuten voetballen mocht Jeffrey van Nuland een vrije trap nemen. Deze kwam bij Kenny Teijsse terecht. De verdediger schoot de bal van dichtbij in de kruising. Een paar minuten later kwam de 4-1 op het scorebord. Uit een hoekschop kopte Ferry de Regt bij de tweede paal binnen. Onze aanvoerder was vijf minuten voor tijd wederom trefzeker. Ditmaal kopte De Regt de bal uit een vrije trap van Kevin Visser binnen, 5-1. Scheidsrechter Bax trok geen extra tijd bij en floot na exact 90 minuten spelen af.

Door deze zege en het puntenverlies bij de concurrentie is de puntenachterstand op plaatsen die recht geven op play-offs (eerste acht op de ranglijst) verkleind.  Het moet ten minste 3 teams inhalen uit het rijtje De Graafschap (+4 punten voorsprong op Helmond Sport), FC Eindhoven (+3), Fc Volendam (+2), Fortuna Sittard (+1) en MVV Maastricht (+1). Wanneer Helmond Sport aanstaande maandag winnend weet af te sluiten bij Jong Ajax dan gaat de laatste competitiewedstrijd thuis tegen FC Den Bosch bepalend worden voor Helmond Sport.