Voor Helmond Sport zit het seizoen er op. Het verloor gisteren met 4-0 kansloos van Jong Ajax waardoor de play-offs uit het zicht zijn. Vrijdag volgt nog een thuiswedstrijd om des keizers baard.

Met een volle bus reisden we rond 12.00 uur af naar Amsterdam. Na een plaspauze van een kwartier bij een benzinepomp kwam rond 13.50 uur de Arena in zicht. Echter speelden we niet in de voetbaltempel maar op het complex De Toekomst. Daar aangekomen heerste er chaos. Er was net een groot internationaal jeugdtoernooi afgelopen. Door een steward werden we verkeerd gewezen en de bus kwam terecht in de drukte. We kwamen zelfs compleet stil te staan bij de hoofdingang waar alle blikken op onze bus waren gericht. De bus moest dus keren en weer terug uit. Toen stonden we weer stil achter een geparkeerde bus van Anderlecht. Een paar minuten later konden we weer verder. Toen werden we een parkeerplaats op gewezen. Daar stonden we tussen stil tussen een bijeenkomst van de beruchte motorbende No Surrender. De verplichte buscombi was dus een wassen neus. Na weer oponthoud arriveerden we omstreeks 14.15 uur bij de ingang van het uitvak. We werden stevig gefouilleerd. Stewards waren erg streng waardoor enkele leden van de Helmond Fanatics geen vlaggen(stokken) mee naar binnen mochten nemen. Waarom ergens anders wel en bij Jong Ajax niet? De steward gaf aan dat Ajax nu eenmaal andere regels hanteert dan andere clubs. Door dit voorval ontstond er een verbaal opstootje tussen supporters en enkele (Helmondse) stewards. Dit werd snel gesust. Toen kwam de opstelling van Ajax. Weer een een punt van ergernis. Jong Ajax bestond uit A-selectiespelers: Kishna, Riedewald, Ligeon, Van der Hoorn en Andersen aangevuld met de toptalenten Bazoer, Tete en Meleg. Het was duidelijk dat het een zware kluif voor Helmond Sport ging worden. Er moest gewonnen worden om zicht te houden op de play-offs.

Jan van Dijk stuurde dezelfde 11 spelers het veld in als afgelopen vrijdag. Al snel werd duidelijk dat Helmond Sport een paar tandjes tekort kwam. Het werd compleet overlopen door de rappe buitenspelers en kwam ook nog eens snel op achterstand toen Dejan Meleg in de korte hoek Van der Steen passeerde, 1-0. Pas halverwege de eerste helft kwam Helmond Sport voor het eerst voor het doel van Jong Ajax. Serhat Koc zag zijn schot geblokt worden door doelman Van der Hart. Na 35 minuten spelen verdubbelde Jong Ajax de score. Met een vrije trap krulde Meleg zijn tweede treffer achter Van der Steen.  Niet veel later kreeg Serhat Koc zijn tweede kans. Waar de spits beter de bal breed op de vrijstaande Janssen had kunnen leggen, koos Koc voor eigen succes maar faalde in de afronding.

In de tweede helft was het spelbeeld niet anders. Jong Ajax dicteerde de wedstrijd. Dit uitte als snel in een derde treffer van Dejan Meleg. Helmond Sport kreeg via Davy Brouwers een grote kans toen hij vrij voor de doelman kwam te staan. De Belg schoot echter tegen de goalie op. Eindstand werd uiteindelijk bepaald door Becker, die tekende voor de 4-0.

Door deze kansloze nederlaag is het voor Helmond Sport onmogelijk om zich nog te plaatsen voor de play-offs. Vrijdag volgt nog de derby tegen FC Den Bosch waarna het seizoen 2013-2014 er op zit.