Helmond Sport speelde gisteren (vrijdag) haar vierde oefenwedstrijd ter voorbereiding van het nieuwe seizoen. Over de grens van onze zuiderburen won de ploeg van Jan van Dijk met 1-2 van FC Antwerp.

Door omstandigheden mochten er geen supporters van Helmond Sport bij deze wedstrijd aanwezig zijn waardoor zij niet konden zien dat Kevin Visser na een kwartier spelen de score opende, 0-1. Onder tropische omstandigheden kwam de gastheer na ruim een half uur spelen op gelijke hoogte. Een goal dat oogde naar buitenspel. Helmond Sport ging toch rusten met een voorsprong. De 19-jarige testspeler Oumar Diouck kreeg na een fout in de defensie van FC Antwerp de bal in de voeten en rondde beheerst af, 1-2.

In de tweede helft waren geen doelkansen te noteren. Het enige dat nog voor tumult zorgde waren twee rode kaarten. Zowel Ferry de Regt als oud-Helmond Sport speler Emrullah Guvenc moesten na een opstootje beiden het veld verlaten.

Volgende week zaterdag speelt Helmond Sport op het complex van vv Bruheze haar voorlaatste wedstrijd. Het gedegradeerde RKC Waalwijk komt dan op bezoek.