In de voorlaatste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen speelde Helmond Sport op het sportpark van vv Bruheze tegen RKC Waalwijk. De wedstrijd eindigde in 1-1, een uitslag waarmee Helmond Sport eigenlijk tekort werd gedaan.

De ploeg van trainer Jan van Dijk was zowat de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Via Kevin Visser kreeg het twee doelkansen. Ook testspeler Michal Fidziukiewicz kreeg de kans om de score te openen, maar was onzorgvuldig in de afronding. Tegen alle verhouding in kwam RKC Waalwijk dan toch op voorsprong. In de allereerste kans voor de gasten wist Wouter van der Steen de lobbal van Kenny Anderson nog te keren maar in de rebound schoot Sandro Calabro ( ex-Helmond Sport) binnen, 0-1.

Na de rust kwamen de nodige verse spelers het veld in waaronder de andere testspeler Omar Diouck. In een prima aanval opgezet door Michal Fidziukiewicz en Omar Diouch wist de laatstgenoemde keurig af te ronden. Niet veel later zette het "testduo" wederom een goede aanval op. Dit maal ontbrak het Michal Fidziukiewicz aan nauwkeurigheid en wist hij de keeper met zijn slap schot niet te passeren. Helmond Sport bleef tot het einde op zoek gaan naar de voorsprong, maar de score bleef steken op 1-1.

Volgende week volgt de laatste oefenwedstrijd. Helmond Sport speelt dan in Zuid-Limburg tegen Roda JC.