Helmond Sport heeft gisteren haar laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het seizoen 2014-2015 gespeeld. Op sportpark Strijthagen in Schaesberg verloor het onnodig met 1-0 van degradant Roda JC.

In het eerste half uur waren er nauwelijks kansen. Toen er uiteindelijk een kans ontstond (Elbers werd diep gestuurd door Diouck) besloot de arbiter het spel stil te leggen voor een klein opstootje aan de andere kant van het veld. Zo'n tien minuten voor de rust kwam Mark Koot alleen voor keeper Verbist te staan. Hij omspeelde de keeper en schoot te zacht op doel waardoor de bal uiteindelijk nog van de doellijn kon worden gehaald door een Roda verdediger. Op slag van rust moest Wouter van der Steen voor het eerst in actie komen. Hij hield Frank Demouge van een onverdiende voorsprong af.

Na de rust kwam Fidziukiewicz in het veld waarbij hij samen met Diouck in de aanval ging spelen. Al binnen een minuut spelen vond de Pool Diouck voor het doel, echter miste Diouck de scherpte om af te ronden. Ard van Peppen leek Helmond Sport een helpende hand toe te steken. Hij speelde vanaf 25 meter veel te hard terug op zijn doelman. De bal raakte de paal. Hierna kregen Van Geffen en Fidziukiewicz nog kansen om Helmond Sport op voorsprong te zetten, maar ook zij waren niet gelukkig in de afronding. In de slotfase van de wedstrijd werd Roda JC voor het eerst wat sterker dan Helmond Sport. Uit eindelijk wisten zij de wedstrijd winnend af te sluiten. Nayib Lagouireh maakte de 1-0.

Ondanks de nederlaag kan Helmond Sport met een prima gevoel terugkijken op de laatste oefenwedstrijd. Het maakte Roda JC behoorlijk lastig. Helmond Sport lijkt klaar te zijn voor de eerste competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard.