Helmond Sport is de competitie niet goed gestart. Hoewel het de beste kansen kreeg vertrok Fortuna Sittard met de 3 punten naar huis.

 

 

In de basisopstelling van Helmond Sport maakte Roel van de Sande en Omar Diouck hun officiële debuut. Beiden maakten in de voorbereiding een goede indruk en moeten nu het om de punten gaat deze lijn gaan voorttrekken. Van de Sande speelde prima en werd door de supporters gekozen tot man van de wedstrijd. Diouck speelde erg matig. De spits kreeg twee minuten voor de rust de kans om Helmond Sport op voorsprong te zetten. Fortuna Sittard kon de eerste helft ook geen vuist maken, waardoor er de eerste helft weinig te genieten viel in het Lavans Stadion.

 

 

De start van de tweede helft was prima voor Helmond Sport. Het was wachten op de openingstreffer. Diouck kreeg twee kansen rond de 5 meter lijn maar schoot de bal in beide keren over het doel. Ook Kevin Visser kreeg van dichtbij een grote kans, maar ook hij wist niet te scoren. Na een spectaculaire eerste twintig minuten in de tweede helft nam Helmond Sport was gas terug, maar Fortuna Sittard kon in deze fase ook niets uitrichten. Tot ontsteltenis van de 2.100 toeschouwers kwam Fortuna Sittard uit het niets op voorsprong. Daar kwam wel hulp van Helmond Sport bij. Jeffrey van Nuland beoordeelde een diepe bal niet goed waardoor Wouter van der Steen de bal de bal buiten zijn doelgebied gehaast moest wegwerken. De bal kwam voor de voeten van ex-Helmond Sport speler Waalkens, die niet aarzelde en de bal op het doel schoot. Van de Steen was net te laat terug en probeerde de bal nog te stoppen maar dat was blijkbaar achter de doellijn. Helaas is er in de Eerste Divisie geen doellijntechnology dat uitsluitsel kan geven. Echter de scheidsrechter keurde de goal toe. Tegen de verhouding in dus 0-1. Echter leek Fortuna Sittard niet lang te kunnen genieten voor de onverdiende voorsprong. De matig acterende scheidsrechter Otto gaf Helmond Sport een strafschop. Ferry de Regt ging achter de bal staan, maar blijkbaar was deze avond niets aan Helmond Sport besteed. Doelman Kaya stopte de slecht ingeschoten strafschop. 

 

 

Helmond Sport verdiende op basis van de kansen meer maar dat telt niet in het voetbal. Maandag 18 augustus speelt Helmond Sport de volgende wedstrijd uit tegen Jong FC Twente.

 

Tweets!

SVHS Facebook!!
Powered by Joomla!®. Designed by: hosting company cheapest linux reseller hosting Valid XHTML and CSS.