Helmond Sport heeft het eerste punt van het nieuwe seizoen te pakken. Daar leek het in de beginfase niet op. Jong FC Twente wervelde over Helmond Sport heen, maar de ploeg van Jan van Dijk werd op tijd wakker.

Wedstrijden tegen Jong elftallen zijn niet populair bij de supporters. Dat bleek gisteren wel weer. Door te weinig aanmeldingen ging de busreis van de SVHS niet door. Desondanks namen zo'n 15 supporters de moeite om af te reizen naar Enschede. Het uitvak was gesloten waardoor er plaats konden worden genomen op de hoofdtribune van de mooie Grolsch Veste. De wedstrijd tegen Helmond Sport is een van de twee wedstrijden die nog in het stadion zou worden gespeeld. Jong FC Twente verhuisd dan naar een amateur complex in Almelo.

De wedstrijd was welgeteld acht minuten oud en er stond al 2-0 op het scorebord. Helmond Sport stond in alle opzichten te slapen in de beginfase. Bij beide goals gingen persoonlijke verdedigingsfouten vooraf. In beide keren liet Corona deze buitenkansjes niet onbenut. Na nog geen kwartier spelen kreeg Jong FC Twente ook nog eens een strafschop nadat Roel van de Sande zijn tegenstander Daniels in het strafschopgebied neerlegde. Blijkbaar had Zschusschen medelijden met Helmond Sport want hij schoot de bal ruim naast het doel. Dit was het teken voor Helmond Sport om te ontwaken. Het maakte na 17 minuten spelen de aansluitingstreffer. Kevin Visser schoot de bal op doelman Stevens die de bal verkeerd beoordeelde. Omar Diouck schoot de rebound binnen, 2-1. Hierna was de wedstrijd meer in evenwicht, maar veel was er niet te genieten. Op slag van rust leek Helmond Sport zowaar met een gelijke stand te gaan rusten. Na een voorzet van Mark Koot schoot Omar Diouck de bal op de paal.

Helmond Sport begon de tweede helft weer erg slap. Meteen na de aftrap ontstond er al een fout in de verdediging en kreeg Zschusschen een goede kans. De spits kreeg hierna nog een goede mogelijkheid, maar dit maal was Van der Steen ook te sterk. Op een vrije trap van Daniels had Van der Steen geen antwoord. De bal belandde hierbij op de paal. Nadat Stanley Elbers het veld in kwam kreeg Helmond Sport meer grip op de wedstrijd. Zeker nadat Elbers met een schot in de verste hoek de 2-2 maakte werd Helmond Sport sterker en leek het de overwinning te pakken. Zo was Stanley Elbers dicht bij zijn tweede treffer en kreeg Roel van de Sande ook nog twee grote kansen. In blessuretijd kwam Helmond Sport erg goed weg. Over de scheidsrechter mogen we niet klagen. Nadat Wouter van der Steen in zijn gebied besloot Zschusschen uit te kappen verloor de goalie de bal. Scheidsrechter Martens beoordeelde een aanvallende fout en zo ontsnapte Helmond Sport aan een nederlaag.

Aanstaande vrijdag staat alweer de volgende wedstrijd op het programma. Helmond Sport ontvangt dan FC Oss. Mogelijk dat top versterking Jack Tuijp dan al zijn opwachting kan maken.

Uw bedrijfslogo hier?