Helmond Sport heeft de eerste overwinning van het seizoen 2014-2015 te pakken. Mede door een sterke eerste helft wist de ploeg van Jan van Dijk met 2-1 te winnen van FC Oss. Helmond Sport klimt door de winst naar de 9e plek op de ranglijst.

Vorige week wist FC Oss veel indruk te maken door met 0-4 te winnen bij RKC Waalwijk. Ex-Helmond Sport speler Kevin van Veen wist daarbij 3x te scoren. Vele ogen waren op hem gericht, maar de defensie van Helmond Sport wist hem te neutraliseren. Behoudens twee kansen in de tweede helft maakte de spits nauwelijks indruk. Wie wel indruk maakten waren onze eigen voorhoede spelers. Zowel Stanley Elbers als Oumar Diouck speelden beide een sterke wedstrijd. Elbers had na vier minuten spelen de kans om de score te openen, maar de bal die Elbers over de uitgekomen keeper lobte verdween naast het lege doel. Niet veel later een nog grotere kans voor Elbers. Hij werd alleen op doelman Nick Hengelman gestuurd. Elbers schoot gehaast op de goalie waarbij hem passeren een betere optie was geweest. Na ruim een kwartier spelen was het dan wel raak voor Elbers. Na een prima voorzet van Oumar Diouck laag over de grond kon Stanley Elbers, in de rug gehinderd door verdediger Rick Stuy van den Herik, de bal in het doel glijden, 1-0. Zo'n tien minuten voor de rust werd het goede spel van Helmond Sport bekroond met een tweede treffer. Vanuit een onmogelijke hoek schoot Oumar Diouck de bal bij de tweede paal binnen, 2-0. Alweer zijn tweede doelpunt in Helmondse dienst. Vlak voor de rust was Oumar Diouck wederom de Osse defensie te slim af. De spits zag zijn hard schot op de paal belanden. Ook Arne van Geffen was dicht bij een treffer. Zijn doelpoging werd van de lijn gehaald. Al met al een prima eerste helft van Helmond Sport. FC Oss kwam er nauwelijks in voor.

Maar na de rust kregen de ruim 2000 toeschouwers een heel ander FC Oss te zien. Meteen vanaf de aftrap werd Helmond Sport op eigen helft teruggedrongen. De stormloop van de Ossenaren eindigde telkens bij Wouter van der Steen, die uitstekend stond te keepen. Ruim een kwartier voor tijd maakte FC Oss de aansluitingstreffer. Doelpunt werd gemaakt door Dennis Janssen. Hij wist Van der Steen te verslaan nadat Roel van de Sande knullig balverlies leed op het middenveld. In het restant van de wedstrijd was het billenknijpen. Helmond Sport bleek onder druk staan. Het inbrengen van Jack Tuijp veranderde daar niets aan. Gelukkig hield de defensie stand waardoor de eerste overwinning een feit is.

Aanstaande maandag speelt Helmond Sport alweer de volgende wedstrijd. Dan staat de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam op het programma. De SVHS organiseert een busreis naar Rotterdam. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. U kunt zich nog opgeven.