Helmond Sport heeft doelpuntloos gelijk gespeeld tegen Sparta in Rotterdam. In een aantrekkelijk duel namen beide ploegen genoegen met een puntendeling. Het betekende het eerste puntenverlies voor Sparta Rotterdam.

 

 

Omstreeks 17.45 uur werd er met de bus koers gezet richting Rotterdam. In totaal zouden er zo'n 50 Helmond Sport supporters bij het duel aanwezig zijn, in het uitvak althans, want op de "thuis" tribune zaten nog een aantal Helmond supporters. Tegen 19.40 uur kwamen we aan bij Het kasteel. De aanwezige toeschouwers zagen een eerste helft waarin beide ploegen ten aanval gingen en op zoek naar de openingstreffer. Namens Helmond Sport kregen Stanley Elbers een goede mogelijkheid, maar maaide in het strafschopgebied totaal over de bal heen. Ook Oumar Diouck kreeg van dichtbij een mogelijkheid, maar de snelle spits kreeg de bal niet goed onder controle. Via Youri Loen was Sparta gevaarlijk, maar Wouter van der Steen keerde beide inzetten (vrije trap en schot van dichtbij).

 

 

Na de rust was het eerste deel voor Sparta Rotterdam. Al na een paar minuten was Paul Gladon (kopbal uit hoekschop) dichtbij de openingstreffer. Ex-Helmond Sport Kenny Teijsse zag even later zijn schot niet goed gekeerd worden door Van der Steen. De doelman liet de bal los, maar werd geholpen door zijn defensie die sneller bij de bal waren dan de Sparta aanvallers. Ook was Sparta gevaarlijk via Huseyin Dogan, maar tot scoren kwam hij niet. Na ruim een kwartier in de tweede helft te hebben gespeeld werd Jack Tuijp het veld ingebracht. Middenvelder Arne van Geffen verliet het veld waardoor trainer Jan van Dijk koos voor drie aanvallers met Tuijp dus als spits. Diouck en Elbers verhuisden naar de flanken. Met het inbrengen van Tuijp werd Helmond Sport gevaarlijker en was het wachten op de treffer van Helmond Sport. De Volendamse spits kreeg vier kansen, maar kwam helaas (nog) niet tot scoren. 

 

 

Gezien de kansenverhouding zullen beide ploegen kunnen leven met een puntendeling. Helmond Sport komt hiermee op 5 punten uit vier wedstrijden en bezet de 12e plaats op de ranglijst. Aanstaande vrijdag komt het gedegradeerde NEC Nijmegen op bezoek.

Tweets!

SVHS Facebook!!
Powered by Joomla!®. Designed by: hosting company cheapest linux reseller hosting Valid XHTML and CSS.