Helmond Sport heeft het NEC alleen in de openingsfase moeilijk kunnen maken. Uiteindelijk wist de titelkandidaat met 1-4 te vertrekken uit Helmond.

De ploeg van Jan van Dijk ging voortvarend van start. Al na 3 minuten spelen stond Helmond Sport op voorsprong door een benutte strafschop van Stanley Elbers. Even hier voor was Charles Kazlauskas in het strafschopgebied neergelegd. Op advies van zijn assistent legde de scheidsrechter de bal op de stip. Het duurde niet lang dat NEC de wedstrijd ging domineren. Met fraai combinatiespel liet NEC zien dat ze favoriet zijn voor het kampioenschap in de Jupiler League. Binnen het kwartier stond het 1-1 door een fraai doelpunt van Jahanbakhsh die de bal in de kruising schoot. Halverwege de eerste helft kwam NEC op voorsprong wederom een prachtig doelpunt en wederom was het Jahanbakhsh die Wouter van der Steen kansloos liet, 1-2.

Net na de rust werd de wedstrijd definitief beslist door NEC. Binnen twee minuten werd de stand opgevoerd naar 1-4. Beide doelpunten werden gemaakt door Sjoerd Ars. Hierna ging NEC het wat rustiger aan doen. Helmond Sport kreeg hierdoor nog twee goede kansen via Kevin Visser, maar de middenvelder schoot de eerste kans over het doel en de tweede kans op de keeper.

Helmond Sport zakt door de nederlaag naar de 17e plaats op de ranglijst met 5 punten uit 5 wedstrijden.

Uw bedrijfslogo hier?