Helmond Sport heeft een punt meegenomen uit Emmen. Een mooi resultaat gezien Helmond Sport al vanaf de 35e minuut met tien man verder moest spelen.

Rond 16.30 uur werd er met een volle (kleine) bus koers gezet naar Emmen. Een van de verste uitwedstrijden dit seizoen. Na ruim 3 kwartier rijden kwam we vast te staan in een file, waardoor er ruim een half uur vertraging werd opgelopen. Omdat er geen toilet aan boord van de bus was moest er diverse malen gestopt worden om de blaas te legen. Toen de buschauffeur ook nog eens de verkeerde afslag naar Emmen pakte werd al snel duidelijk dat we de aftrap niet op tijd gingen halen. Pas in de 6e minuut kon er worden plaatsgenomen op de tribune.

Na diverse invalbeurten achte Jan van Dijk de tijd nu rijp om Jack Tuijp een basisplaats toe te kennen. Ook liet hij nieuwe aanwinst Lars Hutten debuteren in de basis. Op papier kon er dus met Hutten, Elbers, Tuijp en Diouck een mooie voorhoede gepresenteerd worden. Vanaf de aftrap waren beide ploegen in evenwicht. Helmond Sport speelde redelijk en kreeg via Kevin Visser na tien minuten spelen kans om op voorsprong te komen. Twintig minuten later was het dan wel raak door een schitterend doelpunt van Stanley Elbers. Hij schoot de bal vanuit de punt van het strafschopgebied onhoudbaar in de verre hoek, 0-1. Even daarvoor schoot Elbers al vanuit eenzelfde positie de bal op de lat, nu dus wel raak. Lang kon Helmond Sport niet genieten van de voorsprong want Roland Bergkamp maakte binnen een paar minuten alweer gelijk. Een tweede dreun volgende een minuut later. Stanley Elbers kreeg een directe rode kaart nadat hij Tim Siekman licht raakte toen de bal al gespeeld was. Het overdreven gedrag van Siekman zorgde er mede voor dat de scheidsrechter Elbers van het veld stuurde. Nadat de rode kaart getoond was, was ook meteen Siekman wonderbaarlijk snel hersteld van zijn "blessure". FC Emmen kreeg tot aan de rust via Bannink en Siekman twee goede kansen om op voorsprong te komen.

In de rust bleef Wouter van der Steen geblesseerd (schouder) achter. Jamie Watt maakte hierdoor zijn debuut. Helmond Sport liet zich door deze tegenvallers niet gek maken en hield goed stand tegen de 11 van Emmen. Het kwam zelfs op voorsprong. Uit een hoekschop kopte Ferry de Regt de bal door waarna Oumar Diouck bij de tweede paal zijn derde treffer van het seizoen kon maken. FC Emmen wilde wel maar kon geen potten breken. Helmond Sport verdedigde de voorsprong, maar door een onoplettendheid in de defensie halverwege de tweede helft kwam FC Emmen weer gelijk. Hierna kwam Helmond Sport nog slechts een keer in de problemen, maar Jamie Watt wist een minuut voor tijd met een puike redding (schot van Bannink) een punt veilig te stellen.

Met tevredenheid werd er naar Helmond teruggereisd. Vrijdag alweer een uitwedstrijd. Dit maal gaat Helmond Sport op bezoek bij FC Den Bosch. De SVHS organiseert een busreis naar deze wedstrijd. Er zijn nog enkele plaatsen vrij in de bus. Geef u nu nog op!