Helmond Sport heeft de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch kansloos verloren. In de slechtste wedstrijd van het seizoen tot nu toe wist de ploeg van trainer Jan van Dijk totaal niet te inspireren, waardoor de 3-0 eindstand geheel terecht was.

Vol goede moed vertrokken zo'n 75 Helmond Sport supporters naar de hoofdstad van Brabant, maar vanaf de aftrap werd al meteen duidelijk dat het weer een moeilijke avond ging worden. FC Den Bosch bepaalde de wedstrijd en Helmond Sport liep als een dolle hond achter de bal aan. De gastheer kreeg in het eerste kwartier drie kansen om de score te openen. De vierde kans was dan wel raak. De manier waarop geeft trainer Jan van Dijk weer stof tot nadenken. Met een steekpass werd de Helmondse defensie te kijk gezet waarna ex-Helmond Sport speler Quekel vrij eenvoudig tussen twee verdedigers kon glippen en de bal binnen tikken, 1-0. Zo'n vijf minuten later schoot scheidsrechter Van de Kerkhof Helmond Sport te hulp. Quekel schoot de bal tegen het net, maar werd teruggefloten wegens een duwfout. Helmond Sport kreeg na ruim een half uur spelen uit het niets de kans op de gelijkmaker. Een verkeerde kopbal van een Bossche verdediger op zijn doelman kwam voor de voeten van Jack Tuijp. Onze spits had zijn eerste Helmondse treffer moeten maken, maar wachtte veel te lang. FC Den Bosch wist wel te scoren. Net voor rust kwam het wederom kinderlijk eenvoudig op 2-0. Uit een hoekschop kopte Thomassen ongehinderd bij de eerste paal binnen.

In de tweede helft probeerde Helmond Sport nog iets aan de achterstand te doen, maar verder dan afzwaaiende afstandsschoten kwam het niet. FC Den Bosch geloofde het wel waardoor de wedstrijd als een nachtkaars uit leek te gaan. Maar het was Helmond Sport die de wedstrijd weer wat energie gaf. In negatieve zin dan wel, want invaller Kevin Gomez kreeg zijn tweede gele kaart en dus rood. Wederom eindigt de wedstrijd voor Helmond Sport niet met 11 spelers. FC Den Bosch kwam vlak voor tijd nog tot een derde treffer. Ceria bepaalde de eindstand op 3-0.

De Helmond Sport spelers kwamen na afloop nog het meegereisde publiek bedanken, maar de supporters bedankten de spelers met: "Voetballen, voetballen, voetballen". Hopelijk een signaal aan de spelers dat ze uit een ander vat moeten tappen. Helmond Sport blijft in de onderste regionen staan en bezet nu de 17e plaats op de ranglijst met een schamele 6 punten uit 7 wedstrijden.