Helmond Sport is net als de vorige seizoenen vroegtijdig uitgeschakeld in de KNVB Beker. Dit maal was het geen amateurclub, maar MVV Maastricht dat uiteindelijk met de overwinning aan de haal ging.

Rond 18.15 uur vertrok de door de SVHS georganiseerde busreis met 50 supporters naar Maastricht. In een matig gevuld stadion De Geusselt werd om 20.00 uur afgetrapt nadat eerst het Limburgs volkslied werd gespeeld. Net als afgelopen vrijdag tegen FC Den Bosch (in competitieverband) was de start van Helmond Sport weer belabberd. In de openingsfase kreeg MVV de nodige kansen om de score te openen, maar wist na een half uur spelen pas Jamie Watt te verslaan. In 1 minuut tijd werd de wedstrijd naar Limburgs voordeel gezet. Een verkeerd geraakte kopbal van Jeffrey van Nuland belandde achter zijn eigen doelman, en na simpel balverlies schoot Croux de 2-0 binnen. Pas tegen het einde van de wedstrijd kreeg Helmond Sport haar eerste behoorlijke kans. Jack Tuijp werd door Roel van de Sande vrij voor doel gezet, maar de spits liet nog maar eens zien dat hij niet in topvorm verkeerd. Hij schoot de bal naast het doel.

Na de rust een totaal ander Helmond Sport. Blijkbaar hadden de spelers een donderspeech gehad van Jan van Dijk want de mannen vraten de bal op. Het initiatief was geheel aan Helmondse zijde. Al na twee minuten spelen kreeg Kevin Visser de kans op de aansluitingstreffer, maar hij tikte de voorzet van Koen Weuts net langs het doel. Weuts kreeg een paar minuten later zelf een grote kans. Hij kopte de bal uit een hoekschop net naast de paal. Ook was Helmond Sport gevaarlijk via Lars Hutten en opnieuw Kevin Visser. Jan van Dijk gooide alles in de strijd om nog een resultaat neer te zetten. Hij schoof verdediger Ferry de Regt naar voren. Invaller Sequira zorgde dan eindelijk voor de dikverdiende treffer. Hij kopte de bal snoeihard binnen, 2-1. MVV Maastricht in paniek en kroop steeds meer voor de goal, maar Helmond Sport zette alles op alles en dit resulteerde in de gelijkmaker. Oumar Diouck gaf uiteindelijk de bal het laatste zetje na een mislukt schot van Koen Weuts, 2-2.

Er moest dus 2x 15 minuten worden verlengd om tot een winnaar komen. Ook hierin speelde Helmond Sport erg sterk. Via Charles Kazluaskaz en Lars Hutten kreeg het kansen om op 2-3 te komen. Tegen de verhouding in was het MVV dat op voorsprong kwam. Met een mooie hakbal wist ex-Helmond Sport speler Ronald Hikspoors doelman Jamie Watt te verslaan. In de tweede helft van de verlenging kwam Helmond Sport weer verdiend op gelijke hoogte. Sequira zag zijn bedoelde voorzet bij de tweede paal binnen gaan, 3-3. Twee minuten na de 3-3 stond het alweer 4-3. Zeer slecht verdedigen bij een hoekschop zorgde ervoor dat Niels Vorthoren bij de eerste paal kon binnen koppen. Helmond Sport gooide in de slotfase nog alles in de strijd om de strafschoppenserie te behalen, maar helaas eindigt het bekeravontuur alweer vroegtijdig en mag geconcludeerd worden dat de wedstrijd op basis van de slechte eerste helft verloren is gegaan. Positief punt is dat de spelers vanaf de tweede helft geknokt en gestreden hebben. Zaterdag wacht Roda JC.

Uw bedrijfslogo hier?