Het seizoen 2014-2015 loopt in dusverre dramatisch. Helmond Sport is er wederom niet in geslaagd om een wedstrijd winnend af te sluiten, de 6e competitiewedstrijd achtereen dus zonder een overwinning. Het gemor onder de supporters neemt met de week toe.

Slechts 40 Helmond Sport supporters namen de moeite om af te reizen met de verplichte buscombi ( we werden opgewacht door een overmacht aan politie en ME-ers) en die zagen zoals gewoonlijk dit seizoen de spelers erg slap aan de wedstrijd beginnen. In het eerste half uur was Helmond Sport nog niet eens bij het doel van VVV Venlo geweest. De belabberde instelling van de spelers werd dan ook afgestraft. Bij rust stond het 2-0 voor de Limburgers door doelpunten van Melvin Platje en ex-Helmond Sport speler Jeffrey Altheer. Overigens had VVV Venlo een rode kaart gekregen, niet een speler maar trainer Maurice Steijn. Hij trapte Charles Kazlauskaz onderuit toen de Amerikaan een ingooi wilde nemen. Een bizarre actie. Steijn moest op de tribune plaatsnemen.

In de rust werd de onzichtbare Oumar Diouck gewisseld voor Jack Tuijp. Helmond Sport ging 4-3-3 spelen met Elbers en Hutten op de flanken. Het spel was enigszins beter dan de eerste helft. Halverwege de tweede helft bracht Helmond Sport de spanning terug in de wedstrijd. Jack Tuijp maakte op fraaie wijze met een halve omhaal zijn eerste treffer voor Helmond Sport. Nadat Jan van Dijk Ferry de Regt naar voren had gedirigeerd begon VVV Venlo te wankelen. Helmond Sport kreeg kansen op de gelijkmaker via Kaslauzkas en Elbers, maar VVV Venlo hield stand.

Wederom heeft Helmond Sport op basis van een erg slechte eerste helft de wedstrijd verloren. Waarom de spelers het maar niet kunnen opbrengen om vanaf de eerste minuut goed te starten is een raadsel? Ligt het aan de instelling? Ligt het aan de een andere speelwijze in de tweede helft? Ligt het aan de trainer? De moed bij de supporters is in ieder geval naar een dieptepunt gezakt. Een blik op de ranglijst doet de supporter huilen. Volgende week geen competitievoetbal. De spelers en staf hebben dus genoeg tijd om tot bezinning te komen....