Na een lange periode zonder zege heeft Helmond Sport weer eens een overwinning behaald. Met een uitblinkende Kevin Visser werd een 5-2 op het scorebord gezet. Mede door een actie van het Eindhovens Dagblad was het Lavans Stadion redelijk gevuld.

 


 

In de beginfase leek het weer verkeerd te gaan. Al na 7 minuten kwam Telstar op 0-1 door een doelpunt van Kindermans die met een droge knal Van der Steen versloeg. Niet veel later had Seuntjes het balverlies van Roel van de Sande kunnen afstraffen, maar het bleef gelukkig bij 0-1. De druk coachende Jan van Dijk schudde zijn spelers nogmaals wakker. Het publiek begon alweer te morren. Gelukkig rechtte Helmond Sport de rug. Kevin Visser zorgde na 18 minuten spelen voor de gelijkmaker. Niet veel later stond er zelfs 2-1 op het scorebord. De bal, uit een hoekschop van Elbers, kwam in de voeten van Jack Tuijp. Op de rand van het strafschopgebied schoot de spits met een geplaatst schot raak. Diouck kreeg ook nog een behoorlijke kans toen hij door een mooie pass van Tuijp voor de keeper werd gezet, echter blokte te keeper zijn inzet. Ook Elbers werd vrij voor de keeper gezet, maar net als bij Diouck blokte te keeper ook zijn schot. Echter werd in de rebound wel gescoord. Kevin Visser tekende voor zijn tweede treffer, 3-1. De score had nog groter kunnen zijn. Tuijp schoot de bal door de benen van de keeper met werd zodanig geremd dat de keeper in tweede instantie de bal nipt van de doellijn kon halen. Op slag van rust verwerkte Van der Steen een bal niet goed waardoor de bal voor de voeten van de inlopende Seuntjes kwam. Die liet dit buitenkansje niet onbenut, 3-2.

 

 

Na de rust duurde het slechts 5 minuten totdat er weer gescoord werd. Het was wederom Kevin Visser die scoorde. De middenvelder kreeg de bal aangespeeld van Lars Hutten en rondde daarna goed af, 4-2. Een kwartier later stond Visser ook aan de basis van een vijfde Helmondse treffer. Vanaf de rechterkant gaf hij de bal voor het doel waarna Telstar verdediger Van Huizen de bal in eigen doel gleed, 5-2.

 

 

De overwinning zorgde bij spelers en supporters voor grote opluchting. Het publiek heeft een leuke avond gehad en zag een Helmond Sport dat met vlagen zeer leuk en goed voetbal speelde. Over twee weken speelt Helmond Sport de uitwedstrijd tegen Achilles'29. De SVHS organiseert een busreis hiernaartoe. We hebben nog enkele plaatsen vrij. Opgeven kan nog steeds.

Tweets!

SVHS Facebook!!
Powered by Joomla!®. Designed by: hosting company cheapest linux reseller hosting Valid XHTML and CSS.