Helmond Sport is er niet in geslaagd de weg omhoog in te zetten. In Groesbeek verloor de ploeg van Jan van Dijk met 3-2 van Achilles'29 en zakt hiermee dus weer op de ranglijst.

Zo'n 80 supporters hadden de moeite genomen om af te reizen naar Sportpark De Heikant. De sfeer was opperbest en men was er van overtuigd dat na de klinkende overwinning van twee weken geleden op Telstar de eerste uitoverwinning zou worden behaald, maar het bleek al snel een moeilijke middag te gaan worden. Door de slechte grasmat had Jeffrey van Nuland geen grip meer en gleed weg, waardoor Sergio Zijler ongehinderd op doel kon gaan. In eerste instantie wist Wouter van der Steen het schot te stoppen, maar in de rebound wist Zijler de vrijstaande Hendriks te vinden, 1-0. Niet veel later kwam Helmond Sport goed weg. Wederom ging Van Nuland in de fout. Dit maal in het strafschopgebied. Waar iedereen aan een strafschop dacht wuifde scheidsrechter Boot het weg. Nog geen minuut later kwam Helmond Sport op gelijke hoogte met Achilles'29. Koen Weuts kopte de bal uit een vrije trap van Roel van de Sande binnen, 1-1. In blessuretijd van de eerste helft was Van de Sande onbedoeld wederom aangever van een doelpunt. Hij veranderde de bal uit een vrije trap van Hendriks dusdanig dat deze in de voeten kwam van Edward. Hij liet het buitenkansje niet onbenut waardoor Helmond Sport ging rusten met een 2-1 achterstand.

In het begin van de tweede helft was Helmond Sport sterker. Het kreeg kansen via Visser en Hutten. Pas halverwege de tweede helft kwam Achilles voor het eerst bij het doel van Van der Steen. Dit was dan ook meteen goed voor de 3-1. Zo'n vier minuten voor tijd bracht Jack Tuijp de spanning van terug in de wedstrijd, 3-2. Maar dat was van korte duur. Achilles'29 kreeg een strafschop na een handsbal van Sven van de Kerkhof. Wouter van der Steen stopte de bal. De supporters lieten hun frustraties blijken. Na afloop kwamen Sequiera, Van der Steen, Gomez en Diouck naar hen toe om tekst en uitleg te geven, maar de spelers weten zelf ook dat het niet best was.

Helmond Sport blijft troosteloos op de 18e plaats staan met slechts 10 punten uit 14 wedstrijden. Met 32 tegentreffers is de defensie van Helmond Sport de meest gepasseerde van de Eerste Divisie