Helmond Sport heeft haar derde overwinning van het seizoen geboekt. Met de 2-1 winst op Jong PSV (onder leiding van assistent bondscoach Ruud van Nistelrooij) bleven de punten in Helmond.

Jan van Dijk had gekozen voor een iets andere opstelling dan een week eerder. Zo moesten Jeffrey van Nuland, Roel van de Sande en Kevin Gomez plaatsmaken voor de talenten Maiky Fecunda, Sven van de Kerkhof en kreeg Oumar Diouck zijn basisplaats weer terug. Veel leken deze wisselingen niet uit te gaan maken want na nog geen drie minuten spelen keek Helmond Sport weer tegen een achterstand aan. Uit een hoekschop kopte Menno Koch ongehinderd de bal achter Wouter van der Steen. Helmond Sport kreeg na een kwartier spelen de eerste kans via Jack Tuijp, maar zonder succes. Halverwege de eerste helft was het dan wel raak voor Jack Tuijp. Hij schoot de bal na een voorzet van Stanley Elbers snoeihard binnen, 1-1. Kevin Visser kreeg ook nog een goede mogelijkheid. Hij probeerde de bal over de uitgekomen keeper te koppen.

Na de rust was het Helmond Sport dat de wedstrijd dicteerde. Het kreeg mogelijkheden via Koen Weuts, Oumar Diouck en Jack Tuijp. De kans van Tuijp had er wel in gemogen. Hij schoot de bal van dichtbij over de goal. Helmond Sport bleef op jacht gaan naar de drie punten en die kwamen er!  Sequeira kwam in balbezit en kon het strafschopgebied binnen snijden. Hij behield het overzicht en bediende Oumar Diouck op zijn wenken. Diouck werkte de bal in het lege doel, 2-1.

Helmond Sport komt hiermee op 13 punten uit 15 wedstrijden. Doordat de concurrenten ook wonnen blijft Helmond Sport op de 18 plaats staan. Echter het gat naar de nummer 12 is slechts 4 punten. Aanstaande maandag speelt Helmond Sport weer de volgende wedstrijd. Wederom een derby. Het gaat dan op bezoek bij FC Eindhoven.