Helmond Sport heeft de derde thuisoverwinning op rij behaald. De laatste thuisnederlaag dateert alweer van 27 september toen er met 1-2 van Roda JC werd verloren. Tegen concurrent MVV Maastricht werd een 3-2 overwinning geboekt.

Vooraf stond al vast dat deze wedstrijd een feestje moest gaan worden. De AA-side hield een reünie, waardoor er diverse festiviteiten op het programma stond. Deze gingen rond 18.30 uur van start toen er in het supportershome werd verzameld. Tegen 19.25 uur werd er koers gezet naar Vak O waarna de AA-side een mooie grote vlag overhandigde aan de nieuwe generatie supporters, de Hellmond Fanatics. Vlak voor de aftrap verzorgde De Vender een optreden met Vur welke club bende gai. De sfeer zat er meteen goed in.

Echter was de start van Helmond Sport niet goed. Al na een paar minuten spelen ging Sven van de Kerkhof de fout in waardoor Braken een grote kans kreeg om de score te openen. Hij wist Wouter van der Steen niet te passeren. Niet veel later weer een fout van Helmond Sport. Dit maal beoordeelde Van der Steen een actie niet goed. Dit maal wist Braken hem wel te passeren, 0-1. Pas na ruim een half uur voetballen kreeg Helmond Sport haar eerste kans. Tuijp creëerde deze geheel zelf door van zijn tegenstander weg te draaien en op goal te schieten. De bal belandde op de paal. Hierna kreeg Oumar Diouck een grote kans, maar de spits schoot niet met scherp. Zo'n twee minuten voor de rust keerde de wedstrijd in het voordeel van Helmond Sport. Na een voorzet over rechts van Diouck werd Jack Tuijp in het strafschopgebied onderuit getrokken. De scheidsrechter gaf hiervoor een penalty. Stanley Elbers schoot vanaf elf meter raak, 1-1. Ruim een minuut later was het weer raak. Elbers trok naar binnen en schoot met een curve de bal schitterend achter de keeper, 2-1.

Na de rust had Helmond Sport het moeilijk. MVV Maastricht nam het initiatief en kregen genoeg kansen om op gelijke hoogte te komen. Uitgerekend oud-Helmond Sport speler Davy Brouwers was degene die voor de 2-2 zorgde. Dit was wel meteen een wake-up voor de spelers van Helmond Sport. Het publiek ging nog fanatieker achter de ploeg staan. Het kreeg diverse grote kansen. Oumar Diouck schoot van dichtbij gehaast over het doel, Stanley Elbers kwam alleen voor de keeper te staan en schoot tegen hem op, Jack Tuijp passeerde de keeper maar schoot de bal op de doellijn op een verdediger. Uiteindelijk wist Helmond Sport dan toch te scoren. Met een mooi genomen vrije trap van de sterk spelende Sequiera kwam de bal achter de verdediging terecht. Invaller Marc Koot kopte de bal binnen, 3-2. Het feest was compleet!

Omstreeks 22.15 uur werden de spelers met bengaals vuurwerk onthaald. Toen zij ook in het supportershome waren barstte het feest los.