Helmond Sport is er tegen de nummer laatst van de ranglijst niet in geslaagd om de eerste uitoverwinning te boeken. Tegen RKC Waalwijk kwamen de Helmonders niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel.

Omstreeks 18.30 uur zette de bus van de SVHS koers richting Waalwijk. Na een obstakel onderweg waarbij Marius als navigator moest optreden, stonden we een uur later in het uitvak waar in totaal zo'n 48 supporters aanwezig zouden zijn. De wedstrijd begon goed voor Helmond Sport. In de eerste vijf minuten had er 0-2 op het scorebord kunnen of eigenlijk moeten staan. Lars Hutten presteerde het om op twee meter van het doel naast te koppen en Stanley Elbers hoefde op de doellijn de bal maar in het geheel lege doel te lopen, maar hij schoot over. Na een kwartier spelen kreeg Koen Weuts de volgende kans. Hij kopte de bal uit een vrije trap van Elbers net naast. Jack Tuijp was ook niet gelukkig in de afwerking toen hij vrij voor doel kwam te staan. Bij deze actie greep hij naar zijn hamstring. Het betekende einde wedstrijd voor de Volendammer. Later zou blijken dat deze gemiste kansen Helmond Sport zouden gaan opbreken. RKC Waalwijk kreeg haar eerste kans net voor rust toen Opoku op doel schoot. Van der Steen werkte de bal knap weg.

In de tweede helft geen hoogstaand voetbal. RKC Waalwijk voetbalde weliswaar wat beter maar kon Helmond Sport geen pijn doen. Wat wel pijn deed waren de blessures. Zowel Kazlauskas als Fecunda moesten met hamstringblessures van het veld waardoor Helmond Sport in de tweede helft snel door al haar wissels was. Nadat Elbers ook nog eens uit de wedstrijd werd geschopt moest Helmond Sport de laatste tien minuten zelfs met tien man verder. Hierin kreeg RKC Waalwijk een grote kans via Yilderim. Opvallend was dat aan de zijde van RKC Waalwijk ook twee spelers met hamstringblessures van het veld moesten.

Volgende week zaterdag komt FC Volendam op bezoek in Helmond.

Uw bedrijfslogo hier?