Helmond Sport is de competitie in 2015 gestart zoals die in 2014 is geëindigd. Een nederlaag dus. De ploeg van Jan van Dijk is er nog niet in geslaagd om dit seizoen een uitwedstrijd te winnen. De laatste uitzege dateert alweer van 11 april 2014 toen er met 0-1 werd gewonnen bij FC Almere.

Vol goede moed was een bus met 61 supporters naar Sittard vertrokken. Helmond Sport moest toch in staat zijn om van Fortuna Sittard te winnen. Daar leek het de eerste helft wel op. Helmond Sport speelde ijzersterk, maar wist dit niet in doelpunten uit te drukken. De eerste kans was na twee minuten spelen voor Koen Weuts uit een vrije trap van Roel van de Sande. Ook Oumar Diouck kwam na een pass van Elbers in scoringspositie maar miste voor doel volledig. Hierna kreeg Diouck nog twee hele grote kansen, maar hij bleef "droog" staan. Elbers boekte een record aan het missen van kansen. Hij verprutste vier grote kansen. Helmond Sport had bij rust dus op een grote voorsprong MOETEN staan. Fortuna Sittard had slechts 1 doelpoging gehad en dat was ook nog eens via Sven van de Kerkhof die de bal verkeerd raakte waardoor Van der Steen redding moest brengen.

Al snel in de tweede helft kwam Helmond Sport met tien spelers te staan. Juanito Sequeira pakte wederom een rode kaart. Vorige week in de oefenwedstrijd tegen Patro Eijsden kreeg de middenvelder ook al rood. De goede moed bij de supporters zakte alweer naar een dieptepunt want zij zagen de bui alweer hangen. Moedeloos wordt je er als supporter van. Zeker nadat Fortuna Sittard een strafschop werd gegeven voor een handsbal van Kevin Visser. Hij was op de achterlijn onderuitgegleden waarna de bal tegen zijn arm werd aangeschoten. Scheidsrechter Oostrom beoordeelde dit als opzettelijk hands. Het buitenkansje werd uiteraard benut door Roel Janssen, 1-0. Het publiek (1400 toeschouwers) was uitzinnig want zij zagen hun eerste thuisoverwinning naderen. Helmond Sport moest meer inzakken en loeren op de counter. Elbers kreeg de kans op de gelijkmaker. De aanvaller benutte zijn snelheid en kon zo alleen op de keeper af. Hij leek Kaya te omspelen maar de keeper kreeg nog net een de kans om de bal voor de voeten van Elbers weg te tikken. Invaller en debutant Marciano Duda kopte de bal in de slotfase uit een voorzet nog tegen de lat.

Door deze nederlaag zakt Helmond Sport naar de 18e plaats van de ranglijst. Vrijdag wacht FC Emmen op de braak.

Uw bedrijfslogo hier?