Helmond Sport heeft in de eerste thuiswedstrijd van 2015 een punt overgehouden. Daar zag het na een uur spelen niet naar uit toen men tegen een 0-2 achterstand aankeek.

Het was koud gisteren met een gevoelstemperatuur van -6 graden. De toeschouwers liepen dus niet warm voor dit duel. Het Lavans Stadion was slechts met 1.600 toeschouwers gevuld, en die zagen Helmond Sport goed starten. Sven van de Kerkhof kreeg de eerste kans. Zijn kopbal uit een hoekschop van Roel van de Sande werd door de Emmen doelman knap gepakt. Ook de kopbal van Stanley Elbers een paar minuten later trof net geen doel. Hij zag zijn inzet rakelings naast de paal verdwijnen. De eerste kans van FC Emmen kwam halverwege de eerste helft en werd ingeleid door een fout van Sven van de Kerkhof. Hij beoordeelde de bal geheel verkeerd waardoor Roland Bergkamp alleen voor Wouter van der Steen kwam te staan. Met kunst en vliegwerk wist Van der Steen zijn doel schoon te houden. Na een half uur spelen kwamen de gasten op voorsprong. Koen Weuts was zijn tegenstander Leandro Resida kwijt en vond hem pas nadat de aanvaller de bal binnen had gekopt, 0-1.

Na de rust speelde Helmond Sport net als de eerste helft een redelijke wedstrijd. Het was dan ook een geflatteerde tussenstand toen de 0-2 op het scorebord kwam te staan (althans in gedachten want het Lavans stadion kent twee scoreborden, maar gisteren werkten ze beiden niet). Een van richting veranderde vrije trap kwam voor de voeten van Cas Peters en die wist er wel raad mee. Gelukkig liet Helmond Sport zich hierdoor niet van de wijs brengen en zette nog een tandje bij. Binnen vijf minuten na de 0-2 was de score alweer gelijk getrokken. De 1-2 kwam op naam van Kevin Visser te staan, die op aangeven van Oumar Diuock naar binnentrok en de bal schitterend binnen schoot. De 2-2 werd gemaakt door Oumar Diouck. Hij kon de lage voorzet van Stanley Elbers binnen schuiven. FC Emmen moest niet veel later verder met tien man nadat Tim Siekman zijn tweede kaart had gekregen van scheidsrechter Sanders. FC Emmen had geluk dat Sanders mild was want ook Luis Pedro had zijn tweede gele kaart moeten krijgen, maar de scheidsrechter liet zijn opstootje met Stanley Elbers ongestraft. Helmond Sport verzuimde in de slotfase de overwinning binnen te halen. Koen Weuts schoot van heel dichtbij de bal over het doel en Roel van de Sande kreeg de bal ook niet tegen het net toen hij vrij voor doel kwam te staan.

Ondanks het terugkomen van een 0-2 achterstand heerste er toch gelatenheid bij de supporters. Deze wedstrijd had net als vorige week tegen Fortuna Sittard gewonnen moeten worden. Helmond Sport blijft staan op een teleurstellende 18e plaats. Volgende week zondag wacht de zware uitwedstrijd tegen koploper NEC. De SVHS organiseert een busreis hiernaartoe. Er zijn nog plaatsen vrij. Opgeven kan nog steeds via: 06-20 48 28 25.

Uw bedrijfslogo hier?