Helmond Sport is er niet in geslaagd om voor een stunt te zorgen bij koploper NEC. Hoewel de 3-1 anders doet vermoeden speelde de mannen van Jan van Dijk toch een behoorlijke wedstrijd. De door de supportersvereniging Helmond Sport georganiseerde busreis vertrok omstreeks 13.00 uur van Helmond naar Nijmegen. De busreis was uitverkocht. In totaal zouden er zo'n 70 supporters in het uitvak aanwezig zijn.

In de opstelling was een verrassing te zien. Marc Koot speelde ipv Stanley Elbers die afhaakte in de warming up. In de openingsfase was NEC de bovenliggende partij, maar Helmond Sport kwam beter in de wedstrijd. De thuisploeg speelde slordig wat Helmond Sport de kans gaf om stootkracht te bieden. Desondanks kwam NEC op voorsprong. De voorzet van Foor werd door Santos achter Wouter van der Steen gekopt, 1-0. Een paar minuten later kreeg Koen Weuts een goede kans. Uit een scrimmage voor het doel van NEC was de goalie geklopt. Weuts leek te gaan scoren maar de bal werd nog door verdediger Rens van Eijden uit doel gehaald. NEC kreeg via Santos en Jahanbakhsh nog twee goede kansen, maar lieten deze onbenut. Helmond Sport zag voor de rust Jeffrey van Nuland geblesseerd uitvallen, Justiana was zijn vervanger. Het vertoonde spel gaf de Helmond Sport supporter moed. Zij waren het die voor sfeer zorgden in het verder doodse NEC stadion.

Al vroeg in de tweede helft kwam Helmond Sport op gelijke hoogte met NEC. Lars Hutten scoorde bij afwezigheid van Stanley Elbers uit een strafschop zijn eerste doelpunt van het seizoen. Even hiervoor was Charles Kazlauskas door Jeffrey Leiwakabessy onderuit gehaald in de 16. Heel lang kon Helmond Sport niet genieten van de gelijkmaker want ruim een minuut later lag de bal er aan de andere kant er weer in. Iraans international Jahanbakhsh schoot de bal met een omhaal binnen, 2-1. Hierna kreeg Jahanbakhsh en Limbombe nog kansen om de 3-1 te maken, maar verzuimden. Oumar Diouck kreeg namens Helmond Sport nog een hele grote kans op de gelijkmaker. Hij kwam geheel vrij te staan voor doelman Smits, maar onze spits verzuimde het om de bal binnen te prikken. Ook invaller Jack Tuijp had de gelijkmaker kunnen maken, maar ook hij miste de precisie in de afronding. De kopbal werd in de handen van doelman Smits gekopt. In blessuretijd trok NEC de wedstrijd definitief naar zich toe. Limbombe schoot de 3-1 binnen.

Door deze nederlaag zakt Helmond Sport naar de 19e plaats op de ranglijst. Aanstaande vrijdag wacht de uitwedstrijd tegen FC Oss. Er zijn nog plaatsen vrij in de bus. Opgeven kan nog steeds.

Uw bedrijfslogo hier?