Helmond Sport heeft haar grootste thuisnederlaag van het seizoen geleden. Het was niet opgewassen tegen Sparta Rotterdam en kreeg maar liefst vijf goals om de oren.

Dat het al maanden niet goed gaat bij Helmond Sport werd gisterenavond nog maar een pijnlijk duidelijk. De ploeg speelt inspiratieloos, straalt niets uit en Jan van Dijk lijkt de moed allang te hebben opgegeven. In het Lavans Stadion zagen nog geen 1500 toeschouwers Helmond Sport weer uitermate zwak starten. Na vijf minuten werd er alweer een tegentreffer geïncasseerd. Een schot van Mahmudov ketste via de binnenkant van de paal via de rug van Wouter van der Steen in het doel, 0-1. Helmond Sport kwam wat beter in het spel en kreeg zelfs goede mogelijkheden via Diouck en Tuijp, maar gescoord werd er niet.

In de tweede helft was de wedstrijd binnen een minuut gespeeld. Sparta kwam hierin tot twee maal toe tot scoren. Mahmudov maakte de 0-2, Robert van Boxtel uit een hoekschop de 0-3. De gasten liepen verder uit naar 0-5 waarbij Helmond Sport ook nog eens met 10 spelers de wedstrijd moest uitspelen na een rode kaart van Koen Weuts. Het had zelfs 0-6 kunnen zijn maar Van der Steen keerde nog een strafschop.

Aanstaande vrijdag wacht FC Den Bosch. Wederom een thuiswedstrijd.