Helmond Sport is er na een kleine 3 maanden weer eens in geslaagd om een overwinning te boeken. De ploeg van Jan van Dijk won dik verdiend met 3-0 van RKC Waalwijk. 

 


 

Dat er een overwinning nodig was dat was vooraf duidelijk. De nummer laatst RKC Waalwijk was daarmee dus een prima tegenstander om de grote thuisnederlagen van de laatste twee wedstrijden weg te spoelen. Stanley Elbers keerde terug in de basis na weken van blessureleed. Zo waren er ook basisplaatsen voor Marciano Duda en Sam Strijbosch, jongens uit de eigen opleiding. In de eerste minuten van de wedstrijd was het spelbeeld in evenwicht maar al snel nam Helmond Sport het initiatief. Dit werd met kracht bijgezet nadat Stanley Elbers zijn ploeg op 1-0 zette. Hij rondde een mooie aanval via Gillian Justiana en Mounir El Allouchi af. Stanley Elbers ontpopte zich tot de gevaarlijkste speler van Helmond Sport. Telkens kwam het aanvallende gevaar van hem. Marciano Duda kwam halverwege de eerste helft een voetlengte tekort om de strakke lage voorzet van Elbers binnen te tikken. Even hiervoor had Elbers zelf een kans op de 2-0 gehad. Die 2-0 kwam er uiteindelijk dan toch. Een verdediger van RKC Waalwijk maakte hands in het strafschopgebied. Stanley Elbers schoot beheerst zijn 10e treffer van het seizoen binnen. Binnen een minuut na de 2-0 had het bijna 2-1 gestaan via Maxim Deckers. De lat schoot Helmond Sport te hulp. Dit was overigens het enige gevaar van RKC Waalwijk in de eerste helft. De degradant uit de Eredivisie maakte een extreem zwakke indruk. 

 


 

Na de rust bleef Helmond Sport de bovenliggende partij en werd de score verder opgevoerd naar 3-0. Mounir El Allouchi schoot de bal uit een vrije trap vanaf zo’n 25 meter in de kruising. De eerste treffer van de NAC huurling. Ook Helmond Sport raakte de lat. Die lag een derde treffer van Elbers in de weg. De bal raakte de onderkant van de lat. Via El Allouchi kreeg Helmond Sport nog een goede kans, maar deze werd niet benut. Voor de tweede wedstrijd op rij werd er niet verloren. Is het lek dan eindelijk boven? 

 


 

Volgende week maandag speelt Helmond Sport de uitwedstrijd tegen Jong PSV. De wedstrijd wordt gespeeld in het stadion van FC Eindhoven. De SVHS organiseert een busreis naar deze wedstrijd. Leden betalen 10 euro, niet leden 15 euro. U kunt zich nog inschrijven..

Tweets!

SVHS Facebook!!Uw bedrijfslogo hier?

Powered by Joomla!®. Designed by: hosting company cheapest linux reseller hosting Valid XHTML and CSS.