Wederom een nederlaag voor Helmond Sport. Dit maal was Jong FC Twente te sterk. Op eigen veld werd er met 1-2 verloren in een wedstrijd waarbij de toeschouwers massaal thuis bleven.

Wilde Helmond Sport nog wat van het seizoen maken dan was dat alleen nog mogelijk via een periodetitel. Niet erg reëel kijkende naar de prestaties dit seizoen maar in de Jupiiler League is alles mogelijk. Na 90 minuten spelen was het dan helemaal gedaan met het seizoen 2014-2015. Door de nederlaag zit het seizoen van Helmond Sport erop. De komende 8 wedstrijden zijn voor spek en bonen. Dat het publiek het allang heeft opgegeven was gisteren duidelijk te zien. Er zaten nog geen 1000 toeschouwers in het Lavans Stadion.

De wedstrijd zelf was een gezapige pot voetbal. Jong FC Twente was in de eerste helft de bovenliggende partij en kreeg kansen via Christofer David, Shadrach Eghan en Jari Oosterwijk. Bedroevend was dat Helmond Sport pas na 38 minuten spelen haar eerste kans creëerde via Mounir El Allouchi. De keeper bracht redding op zijn kopbal. In de rebound schoot El Allouchi op de keeper, in de rebound daar weer op schoot Kevin Visser in het zijnet. FC Twente wist vijf minuten voor de rust te scoren via Kasper Kusk. De aanvaller werd geen strobreed in de weg gelegd waarna ook Wouter van der Steen geklopt werd, 0-1. Twee minuten later werd de stand weer gelijk getrokken. Gillian Justiana schoot de bal vanaf 25 meter binnen, 1-1.

In de rust werd de onzichtbare Marciano Duda vervangen door Jack Tuijp. Helmond Sport ging op jacht naar de voorsprong. De gevaarlijkste man aan de zijde van Helmond Sport was Stanley Elbers. Hij zag zijn schot net over het doel verdwijnen. Ook de kopbal van Kevin Visser ging net naast. Sam Strijbosch leek op fraaie wijze te gaan scoren. Hij mikte de bal met een geplaatst schot op doel, waarna de keeper er nog net een vinger tegenaan kreeg en de bal tegen de lat aan duwde. In de hoekschop daarop volgend werd de bal, na een schot van Sven van de Kerkhof, van de lijn gehaald. Het eerste kwartier na de rust was dan ook de beste periode van de wedstrijd voor Helmond Sport. Zoals we gewend zijn dit seizoen gaat de verdediging de fout in. Nu was het Sven van de Kerkhof. FC FC Twente profiteerde hier van. Wouter van der Steen kon de inzet van Kusk in eerste instantie nog keren maar in de rebound kon Eghan vrij in doel koppen, 1-2. In de slotfase stond het ijzerwerk wederom een treffer van Helmond Sport in de weg. El Allouchi kopte de bal op de lat.

Aanstaande vrijdag volgt de uitwedstrijd tegen FC Volendam. Traditie getrouwen een erg populaire uitwedstrijd van de Helmond Sport supporters. Op dit moment zijn er ruim 160 kaarten verkocht. De SVHS heeft nog enkele vrije plaatsen in de bus. Opgegeven kan nog steeds, zie op de hoofdpagina meer info omtrent deze busreis.