FC Volendam - Helmond Sport, altijd een favoriete uitwedstrijd van vele Helmond supporters. Ook nu weer. Ondanks dat we zeer matig presteren waren er ruim 220 supporters vanuit Helmond afgereisd naar Volendam.

Met de dubbeldekker bus van de SVHS vertrokken omstreeks 12.00 uur zo’n 75 supporters, een uur later zou er nog eens een bus van 70 personen vertrekken. Voor de drank was uitgebreid gezorgd. Nog voordat de bus een meter had gereden vloeide het bier al rijkelijk. De sfeer zat er al vroeg in. Tijdens de rit naar Volendam hield de SVHS nog een loterij met mooie prijzen zoals een wedstrijdshirt van dit seizoen. Halverwege de busreis werd nog even gestopt om wat te eten en zo een bodem te leggen. Tegen 14.15 uur kwamen we aan in Volendam en werd er meteen koers gezet richting Cafe ’t Motje. Eigenaar Jan Rap onthaalde ons gastvrij. Al jaren zijn we welkom in zijn cafe. Iets wat veel clubs niet kunnen zeggen! Met “Vur welleke club bende gai” werd het feest geopend.

Een uur later kwam ook de andere bus aan in Volendam. Het kleine cafe zat toen tot de nok toe gevuld en ook voor de deur was het een grote massa met Helmond Sport supporters. Spandoeken hingen aan de brug en er werd volop gezongen. Toeristen maakten foto’s en filmden het tafereel. De Helmondse volkszager Berry van der Steen verzorgde ook nog een optreden in ’t Motje. Ook supporter en sponsor William Verkoelen kon het niet laten en zong uit volle borst “You’ll never walk alone”. Hij werd vocaal ondersteund door de Helmond Sport supporters. Zo tegen 19.15 uur werd er met een corteo koers gezet naar het stadion. Met gezang onderweg werd er veel bekijks getrokken. Ruim een kwartier later kwamen we aan in het stadion waar om 20.00 uur werd afgetrapt.

Tsja de wedstrijd…die was er ook nog. Wederom weer een niet al te best optreden van Helmond Sport. Binnen twintig minuten was de wedstrijd al gespeeld. FC Volendam was via Raymond Fafiani en Gijs Luirink op 2-0 gekomen. Net na de rust werd het 3-0 door Guyon Philips. Helmond Sport kwam hierna met tien spelers te staan nadat Jeffrey van Nuland een doorgebroken speler had neergehaald. Met tien spelers wist Helmond Sport overigens wel zo’n tien minuten voor tijd te scoren, want Roel van de Sande maakte er 3-1. Kevin Brandts zorgde voor de eindstand en maakte de 4-1 voor Volendam. Nadat we de complimenten van de Volendamse politie in ontvangst hadden genomen vertrok de bus weer naar Helmond.

Wederom een nederlaag dus voor Helmond Sport, dat al bijna een jaar niet een uitwedstrijd wist te winnen. De volgende wedstrijd is tijdens het paasweekend. Helmond Sport speelt dan op vrijdag 3 april thuis tegen De Graafschap en op maandag 6 april (tweede paasdag) ook thuis tegen FC Almere.