Eindelijk werd het Helmondse publiek weer een getrakteerd om een leuke pot voetbal. De Graafschap werd met 2-1 verslagen. Een score die eigenlijk nog veel hoger had kunnen uitvallen. 

Jan van Dijk had voor een opstelling gekozen waarbij Dave Nieskens en Marc Koot een basisplaats kregen toegewezen. Roel van de Sande speelde in de verdediging i.p.v. op zijn vertrouwde middenveld. Het viel allemaal erg goed uit. Helmond Sport kende een droomstart. Na een minuut spelen schoot Marc Koot op aangeven van Stanley Elbers de bal bij de tweede paal in de kruising. Mounir el Allouichi kon twee minuten later de score verdubbelen, maar hij schoot de bal in de rebound op een schot van Kevin Visser naast het doel. In de wervelende start van Helmond Sport kreeg het ook nog eens een strafschop nadat Marc Koot in de “16” werd neergelegd. Topscoorder Stanley Elbers mocht zijn elfde doelpunt van het seizoen gaan maken. Echter schoot hij tegen de binnenkant van de paal. De score bleef staan op 1-0. Niet veel later kreeg Mounir el Allouichi weer een goede kans, maar ook dit maal schoot hij de bal net naast. Halverwege de eerste helft kreeg het publiek een wonderschoon doelpunt te zien. Het afstandsschot van Mounir el Allouichi van ruim 25 meter trof in de kruising doel. Helmond Sport kon niet lang genieten van de 2-0, want toen De Graafschap voor de eerste keer voor het doel van Wouter van der Steen verscheen werd het meteen 2-1. Lazic schoot de bal met een droge schuiver onhoudbaar achter onze doelman. Helmond Sport liet zich door de tegentreffer niet van de wijs brengen en ging door met goed voetbal. Charles Kazlauskaz kreeg in een paar minuten tijd twee kansen op een treffer, maar de Amerikaan blijkt geen goalgetter te zijn.

In de rust werd de geblesseerde Koen Weuts vervangen door Sven van de Kerkhof. De tweede helft was niet zo wervelend als de eerste helft. De Graafschap wilde wel maar was niet bij machte om Helmond Sport pijn te doen. Via Lars Hutten kreeg Helmond Sport een grote kans. Hij presteerde het om de bal nagenoeg op de doellijn over te schieten.

Door deze overwinning stijgt Helmond Sport een plaats op de ranglijst. Maandag wacht wederom een thuiswedstrijd. Dan is Helmond Sport de gastheer voor Almere City FC.

 

 

Tweets!

SVHS Facebook!!
Powered by Joomla!®. Designed by: hosting company cheapest linux reseller hosting Valid XHTML and CSS.